Educació crearà un 'curs bolet' al Pins del Vallès per al proper curs


  • Comparteix:

Exterior del Pins del Vallès / Foto: Gencat

Exterior del Pins del Vallès / Foto: Gencat

El departament d'Educació obrirà un tercer grup a l'escola Pins del Vallès per donar resposta a l'alta demanda de places per al curs 2015-2016 en altres centres, com el Turó de Can Mates, l'Olivera i el Collserola. Als dos grups de P-3, s'hi afegirà un tercer per donar cabuda als nous alumnes, que arribaran procedents tant de la zona escolar A com la B. La Generalitat augmentarà, a més, la ràtio a gairebé totes les escoles i cada classe de P3 tindrà 26 alumnes.

El departament d'Educació ha pres aquesta decisió perquè 'hi ha hagut un augment de la presinscripció' a Sant Cugat respecte altres anys. Segons el responsable dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, amb aquesta solució es dóna resposta a la demanda d'escola pública a la ciutat.

Lluis Baulenas

És veritat que a Sant Cugat hi ha hagut un augment de la preinscripció a l'escola pública i per això hem decidit augmentar la ràtio i posar un nou curs al Pins del Vallès.


Amb tot, ara per ara no es planteja la necessitat d'un nou centre d'infantil i primària al municipi, tot i assegurar que el departament està atent als possibles canvis que plantegi Sant Cugat.

Baulenas ha afegit que s'ha escollit l'escola Pins del Vallès, per posar aquest 'curs bolet', perquè és la que queda més a prop del límit entre les zones A i B i més properes als tres barris amb més demanda: Coll Favà, Can Mates i Volpelleres.

Lluís Baulenas

L'escola Pins del Vallès és un centre que limita amb les dues zones i el que hem buscat és una escola que doni millor resposta a les dues zones i alhora amb l'increment de ràtio queda tot més compensat.


Baulenas ha explicat que les tres escoles amb més demanda ja han patit increments de grups en anteriors ocasions i que s'ha d'intentar equilibrar el màxim el nombre de grups.

Precisament aquesta setmana una vintena de famílies ha reclamat als Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat solucions per als alumnes que havien triat les escoles Turó de Can Mates i l'Olivera com a primera opció i que s'han quedat sense plaça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.