El Grup TEA Sant Cugat reivindica la plena integració dels infants amb autisme


  • Comparteix:

Membres del Grup TEA a la Casa de Cultura / Foto: Grup TEA

Membres del Grup TEA a la Casa de Cultura / Foto: Grup TEA

El Grup TEA Sant Cugat vol donar a conèixer el trastorn de l'espectre autista per afavorir la plena integració dels nens i joves diagnosticats en la vida escolar i social del municipi. Per això, l'entitat ha iniciat aquest dissabte les reunions a la Casa de Cultura, coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'autisme.

Membres de l'entitat es reuneixen des de fa gairebé un any, però ara s'han constituït com a entitat de la ciutat. Cada primer dissabte de mes s'organitzaran reunions per parlar d'aquest trastorn a la Casa de Cultura de cinc a set de la tarda. L'objectiu és oferir suport i assessorament a les entitats de lleure i educatives per afavorir la inclusió dels infants i joves diagnosticats amb TEA en la vida associativa del municipi.

La secretària de l'entitat, Lluïsa Gallego, ha assegurat a Cugat.cat que cal que l'administració desenvolupi protocols d'actuació als centres escolars per aconseguir una escola inclusiva.

Lluïsa Gallego

Els professors no saben com s'ha de tractar, no tenen les eines. Volem que les administracions elaborin un protocol d'actuació.


L'entitat ja ha creat un codi de conducta apte per als centres de Secundària, que els professionals ja poden consultar. El Grup TEA Sant Cugat vol treballar per fer visible aquest trastorn i evitar estereotips sent presents a la vida associativa local, per la qual cosa organitzaran un acte a la Festa Major. En aquest sentit, també ofereixen un grup de treball amb les famílies per compartir experiències, material útil, sessions formatives a les escoles, convenis entre professionals i entitats, i difusió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.