1.500 puntaires es reuniran aquest diumenge a Sant Cugat en la 30a Diada de la Puntaire


  • Comparteix:

El Museu del Monestir ha acollit la presentació de la diada / Foto: Localpres

El Museu del Monestir ha acollit la presentació de la diada / Foto: Localpres

1.500 puntaires d'arreu del país es reuniran aquest diumenge a Sant Cugat per celebrar la 30a Diada de la Puntaire. L'avinguda d'Antoni Gaudí es convertirà, de nou del matí a tres de la tarda, en una mostra on els puntaires ensenyaran les seves habilitats amb els boixets a les persones que no estan familiaritzades amb aquesta tècnica d'art tèxtil.

L'Associació Catalana de Puntaires (ACP), organitzadora de l'acte, ha agraït a les puntaires del Centro Castellano-Manchego que proposessin a l'Ajuntament acollir la trobada.

La presidenta de l'ACP, Rosa Maria Provencio, ha destacat la presència de puntaires d'arreu de Catalunya, França i l'Estat espanyol i de venedors que arribaran de països com Alemanya i Bèlgica, un fet que, segons Povencio, 'és una mostra de la importància que té aquesta trobada no només a Catalunya sinó també a Europa'. Provencio ha aprofitat per explicar els beneficis que aporta a totes les edats fer punt de coixí.

Rosa Maria Provencio

Tenim un motiu per als joves, perquè es poden guarnir amb puntes, per a la gent d'edat mitjana, perquè els obliga a fer un esforç creatiu, i per a la gent gran, perquè els ajuda a socialitzar-se.


La membre de les puntaires del Centro Castellano Manchego Lupe Galán ha fet una crida al jovent a seguir amb la tradició dels boixets.

Lupe Galán

Tenim un grup de puntaires que ja és gent gran, com sol passar a totes les associacions. Ens agradaria que la diada servís perquè la gent jove s'animi perquè la punta de coixí duri per sempre.


Els socis de l'entitat poden inscriure fins a nou persones no vinculades amb l'ACP per participar-hi. La quota d'inscripció per a no associats és de set euros, tot i que per als menors de 16 anys és gratuïta. Les inscripcions s'han de fer per correu electrònic a puntaires@puntaires.com

De nou a deu, hi haurà un servei gratuït de bus llançadora des de l'estació de ferrocarrils de la plaça de Lluís Millet fins el passeig d'Antoni Gaudí. A les dotze es farà la benvinguda institucional a la diada i el relleu a la ciutat puntaire 2018, l'Arboç. A dos quarts d'una hi haurà un concert a càrrec d'A l'Aire. També hi haurà 'foodtrucks' i música a la plaça de Gabriel Ferrater.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.