Sant Cugat celebrarà el centenari de l'arribada del tren a la ciutat amb una trentena d'activitats


  • Comparteix:

Sant Cugat commemora enguany el centenari de l'arribada del tren a la ciutat amb una trentena d'activitats que s'allargaran entre l'octubre i la Festa Major de l'any que ve. La celebració vol posar en valor la importància d'aquest fet al municipi, un factor clau per a la transformació, el creixement i la modernització de la ciutat que ha crescut dels 2.600 habitants als 90.000 en aquests darrers 100 anys.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat els beneficis que va suposar l'arribada d'aquesta estructura l'octubre del 1917 a la ciutat.

Mercè Conesa

L'arribada del tren a Sant Cugat va comportar canvis a la ciutat i progrés per a la ciutadania, l'accés per a moltes persones al ferrocarril i a noves oportunitat de feina, relació, ubicació...


El centenari també pretén reflexionar sobre el futur del tren a la ciutat, que té set parades de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), i fomentar la mobilitat sostenible. En aquest sentit, un dels lemes de la commemoració és 'Connectats al futur'. És un missatge que el president de FGC, Enric Ticó, ha refermat.

Enric Ticó

Amb aquesta commemoració volem que es conegui més el tren, els serveis que donem, perquè la gent utilitzi el transport públic i s'oblidi del transport privat.


Els dos principals actes seran l'exposició 'Al tren! Cent anys del ferrocarril a Sant Cugat' al Museu de Sant Cugat i la Festa del Centenari, el 29 d'octubre, amb una cercavila per rememorar l'efemèride. Serà una festa amb actuacions de música, teatre, dansa i cultura popular que formarà part de les Jornades de Patrimoni Viu, que enguany estaran dedicades al tren.

L'Ajuntament, FGC i una comissió ciutadana formada pel teixit associatiu, veïnal i empresarial de la ciutat han sumat esforços per fer realitat aquesta commemoració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.