Aura Tomás ja ha recollit tres tones de taps i 600 euros per comprar una cadira de rodes nova


  • Comparteix:

L'Aura recull taps des del febrer / Font: Cedida

L'Aura recull taps des del febrer / Font: Cedida

La campanya de recollida de taps de plàstic impulsada per la jove santcugatenca Aura Tomás, que pateix una paràlisi cerebral de naixement i necessita una cadira de rodes nova, ja ha recollit tres tones i es tancarà l'11 de novembre coincidint amb el 18è aniversari de l'Aura. El material recollit es tradueix, de moment, en uns 600 euros, ja que l'empresa de gestió de residus TMA dóna 200 per cada tona. L'Aura admet que la campanya ha tingut un gran component 'simbòlic' per fer més visible el seu cas, i ha avançat a Cugat.cat que la fundació Fundación sobre ruedas cobrirà una part del cost de la cadira, que val entre 15 i 20.000 euros.

L'Aura té una paràlisi que li afecta la mobilitat i necessita renovar el model de cadira de rodes per poder dur a terme la seva vida diària. Per donar difusió al seu cas i aconseguir uns recursos econòmics extres, va engegar fa set mesos la campanya 'desTAPA’t i ajuda’m a rodar'. Al novembre complirà 18 anys i tancarà la recollida amb una festa oberta al públic per agraïr el suport de tothom que hi ha participat.

La Generalitat ja li ha assegurat una ajuda econòmica d'uns 3.000 euros, i l'Aura ha explicat a Cugat.cat que també preveuen rebre una aportació important d'una fundació madrilenya, tot i que encara no pot anunciar el nom ni la quantitat exacta.

Aura Tomás

Estem parlant amb una fundació de Madrid per intentar que paguin una part de la cadira. Nosaltres pagarem la resta


La iniciativa té una vintena de punts de recollida, una dotzena dels quals són a Sant Cugat, com l'institut Angeleta Ferrer, l'Aula de So, Cal Temerari, la Casa de Cultura i el Centre Hipoterapia Federica Cerdà. La resta de punts es poden consultar al web de la campanya.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.