Els encausats per l'ocupació del rectorat de la UAB exigeixen a la rectora que reclami la seva absolució


  • Comparteix:

El col·lectiu ha fet una roda de premsa davant del rectorat / Foto: ACN

El col·lectiu ha fet una roda de premsa davant del rectorat / Foto: ACN

Els 27 encausats per l'ocupació del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 2013, entre els quals hi ha els santcugatencs Laura Gené i Nahuel Quimasó, exigeixen a la direcció del centre universitari que es posicioni a favor de la seva absolució. El col·lectiu 27 i més reclama a l'equip de govern que doni compliment a una moció en aquesta direcció que el claustre va aprovar el setembre del 2016 i que retiri la petició de responsabilitat civil xifrada en 14.000 euros per persona.

Aquestes demandes arriben després que diumenge passat, seguint una ordre del Jutjat número 3 de Cerdanyola, els Mossos detinguessin un dels encausats, que va quedar en llibertat poques hores més tard.

Gené ha explicat que el procés judicial s'està desenvolupant amb irregularitats.

Laura Gené

És a partir d'aquí que decidim que deixem de col·laborar en aquest macrojudici i és per això que ens estan fent arribar unes notificacions que no estem recollint perquè no se'ns dóna cap tipus de garantia judicial. Entenem que és un judici polític i que per tant s'ha de resoldre políticament.


A banda, els afectats han revelat que també hi ha una ordre de crida i cerca per a tres persones més que haurien participat en aquesta protesta.

A l'acte de celebració dels 50 anys de la UAB a Sant Cugat, la rectora, Margarita Arboix, va manifestar el suport de la institució als encausats i va demanar al jutge que desestimi la causa, ja que la mateixa universitat té mecanismes, va assegurar, per fer front a la situació que es va produir fa ja quatre anys.

Els fets
L'abril del 2013, uns 300 estudiants van ocupar durant un mes el rectorat de la UAB per negociar el compliment d'unes mocions aprovades pel claustre de la comunitat universitària. Entre d'altres, exigien que la UAB desobeís la pujada del 66% de les taxes mitjançant una beca de retorn. La mateixa universitat va impulsar un sumari judicial amb 27 investigats, amb penes per a alguns de fins a 14 anys de presó.

El ple de l'Ajuntament va aprovar l'octubre de 2016 una moció per donar suport als investigats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.