La PAS reclama uns Tres Tombs sense patiment dels animals


Temes relacionats

Sant Cugat viu una rua dels Tres Tombs que es vol mantenir i obrir a la ciutadania (21/gen/18)

Els Bastoners de Sant Cugat seran els banderers de la Rua dels Tres Tombs d'aquest any (11/gen/18)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la rua dels Tres Tombs

Imatge d'arxiu de la rua dels Tres Tombs

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) reclama una rua dels Tres Tombs lliure de patiment animal. Segons l'entitat, cavalls i altres animals pateixen gran estrès físic i emocional durant aquesta celebració. La PAS argumenta que la tradició i la cultura no poden servir d'excusa per perpetuar una situació injusta, d'explotació i patiment, i proposa canviar la celebració perquè realment sigui una festa en honor al sant protector dels animals.

En aquest sentit, la PAS alerta que aspectes com el tipus de paviment, les brides, la càrrega i, sobretot, el soroll alteren el benestar dels animals. Ho ha explicat la membre de la PAS Bibiana Navarro.

Bibiana Navarro

Hi ha molts factors que afecten els èquids però sobretot el soroll. També els afecten els crits, els aplaudiments, la música i l'acumulació de gent.


Tot i que l'entitat preferiria eliminar qualsevol celebració que suposi una exposició innecessària dels animals, és conscient que es tracta d'una tradició molt arrelada. És per això que proposa adaptar-la per evitar al màxim el patiment dels animals.

Bibiana Navarro

Proposem fer-ho en un camí per evitar el paviment i repartir més la gent. Proposem evitar també la música.


La PAS ha fet arribar les seves consideracions a l'Ajuntament i convida la comissió organitzadora a elaborar de manera conjunta la celebració de l'any vinent per tenir en compte el benestar dels animals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.