Els santcugatencs reconeixen l'esperit de superació de Joan Hidalgo amb un Premi Sant Cugat


  • Comparteix:

Els santcugatencs reconeixen l'esperit de superació de Joan Hidalgo amb un Premi Sant Cugat. La candidatura del jove santcugatenc, que pateix atàxia telangièctasi, una malatia degenerativa, ha estat la més votada fet que ha suposat per primera vegada convertir-se directament en proposta guanyadora. Hidalgo s'ha convertit en un símbol de superació amb la creació de robots amb materials reciclats.

La malaltia que pateix el Joan suposa una pèrdua progressiva de coordinació de les extremitats, cap, ulls i un augment del risc d'infeccions. De fet, de casos com el seu només n'hi ha detectats 35 a l'Estat espanyol. Amb l'ajuda del seu pare, aquest santcugatenc de 16 anys, es dedica a construir robots amb materials reciclats, un projecte que serveix per conscienciar sobre la importància de respectar el medi ambient per aconseguir un món millor.

Hidalgo ha agraït el premi a tothom que ha confiat en ell i la seva iniciativa.

Joan Hidalgo

Gràcies a la gent que ha confiat en mi: la meva família, els meus amics... Que els meus robots serveixin per creure en el reciclatge.


El Joan Hidalgo també és col·laborador voluntari de la Fundació Itinerarium. Els seus robots es poden comprar i els recursos que s'aconsegueixen van destinats íntegrament al seu benestar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.