Dos santcugatencs moren en una allau al Perú

En l'accident també han mort un veí de Cerdanyola i el guia


Temes relacionats

Banderes a mig pal i un dia de dol en record als dos joves santcugatencs morts al Perú ( 8/gen/19)

Els Gausacs, l'Esbart i Bastoners, amb les famílies dels santcugatencs morts al Perú ( 8/gen/19)

Condol dels presidents de la Generalitat i el govern espanyol a les víctimes de l'accident de muntanya al Perú ( 8/gen/19)

L'Handbol Sant Cugat i l'Handbol Valldoreix mostren el dol per la mort de l'exjugador Sergi Porteros ( 8/gen/19)


  • Comparteix:

L'accident ha passat al Nevado Mateo, Perú / Foto: ACN

L'accident ha passat al Nevado Mateo, Perú / Foto: ACN

Dos santcugatencs; un d'ells Sergi Porteros, exjugador de l'Handbol Sant Cugat i de l'Handbol Valldoreix, exmembre dels Castellers de Sant Cugat i antic alumne de l'escola Avenç, estan entre les quatre víctimes mortals de l'allau produïda aquest diumenge a la muntanya Nevado Mateo, al Perú, han confirmat a Cugat.cat fonts del govern de la Generalitat. En el despreniment també han perdut la vida un veí de Cerdanyola, també exalumne de l'escola Avenç, i el guia peruà de la travessa. Un cinquè jove, també cerdanyolenc, ha sobresviscut a l'accident i és qui va avisar les autoritats i serveis d'emergència. El pic, de 5.150 metres, està ubicat a la província de Carhuaz, i forma part de la Cordillera Blanca dels Andes peruans.

Fonts d'Acció Exterior han indicat que els familiars d'algunes de les víctimes han contactat amb la conselleria, que els ha ofert suport i ha gestionat el contacte amb el ministeri d'Afers Estrangers espanyol. Els joves havien coronat diumenge al matí el Nevado Mateo, al centre del Perú, quan els va sorprendre l'allau.

Es trobaven a 100 metres del cim, fent ja el descens, quan el despreniment de gel els hauria interceptat, ha relatat el supervivent de l'accident alpí a les autoritats peruanes. Segons ha explicat el jove en declaracions a 'El Chiringuito de Jugones' de La Sexta, l'allau el van provocar ells mateixos, quan un d'ells va relliscar. Ell mateix va denunciar diumenge, a dos quarts de sis de la tarda, hora local peruana, la desaparició dels companys. Una vintena de membres de la Unitat de Salvament d'Alta Muntanya de Carhuaz i membres de l'Associació de Guies de Muntanya del Perú (AGMP) han acudit a las tasques per localitzar els expedicionaris, segons indica l'associació en un comunicat.

Diversos mitjans peruans apunten l'escalfament global com a causa del debilitament de la consistència dels glaciars. De la seva banda, l'AGMP parla de 'males condicions climatològiques' com a causa de l'allau que hauria ocorregut entre les 11 del matí i la una de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.