L'ETSAV aconsegueix la vuitena posició al Solar Decathlon Europe


Temes relacionats

Els alumnes de l'ETSAV participen fins diumenge al Solar Decathlon Europe (14/set/12)

Els estudiants de l'ETSAV ultimen aquests dies el projecte a Madrid ( 6/set/12)

Alumnes de l'ETSAV opten pel micromecenatge per la tisorada d'una beca ( 9/ago/12)


  • Comparteix:

Projecte (e)co de l'ETSAV / Font: Flickr.com/SDEurope

Projecte (e)co de l'ETSAV / Font: Flickr.com/SDEurope

El projecte de llar sostenible i econòmica '(e)co' ha valgut als alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) la vuitena posició al concurs internacional Solar Decathlon Europe 2012. Els 50 alumnes implicats en el procés no només han dissenyat i construït el seu projecte sinó que s'han encarregat d'aconseguir el major nombre de patrocinadors per desenvolupar-ho. El grup de l'ETSAV era l'únic català d'entre els participants.

La construcció consta de 150 metres quadrats, amb una estructura exterior en forma d'hivernacle i tres mòduls interiors habitables. Però la particularitat de la llar és, sens dubte, la seva sostenibilitat, donat que, entre altres particularitats, la casa funciona exclusivament amb energia solar.

La materialització del projecte ha estat possible gràcies als 10.500 euros que els alumnes han aconseguit reunir en forma de microaportacions individuals. L'aspecte que més puntuació ha obtingut en el concurs ha estat el funcionament de la casa i les condicions de comfort. En canvi, la vessant que menys han valorat en les proves és la innovació.

El director de l'ETSAV, Víctor Seguí, ha afirmat a Cugat.cat que l'esforç que els alumnes han invertit en aconseguir finançament ha donat com a resultat el projecte més econòmic del concurs. En aquest sentit, Seguí ha lamentat que l'organització del concurs no doni prou pes a aquest aspecte.

Víctor Seguí

No està prou representada la inversió econòmica en cadascun dels prototips. La nostra era clarament la proposta més econòmica.


El concurs Solar Decathlon Europe és una competició internacional en la qual universitats de tot el món han de dissenyar, construir i utilitzar cases energèticament autosuficients, connectades a la xarxa elèctrica, que prenen tota la seva energia del sol i estan equipades amb tecnologia que els permet fer un ús més eficient d'aquesta energia. Es tracta de la segona ocasió que el concurs acull la presentació d'un projecte d'alumnes de l'ETSAV.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.