La UE Sant Cugat venç el rival i les circumstàncies i torna al camí del triomf

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) se sobreposa a les circumstàncies i es desfà del Cerdanyola (75-63) a la 19a jornada del grup 1 de Copa Catalunya. Els santcugatencs han arribat a tenir fins a tres jugadors júniors en pista, una joventut que s'ha vist compensada amb l'experiència i determinació d'homes com Alberto Reyes, Sergi Balagué o Lluís Curto. Nil Baqués, un dels júniors, ha estat un dels jugadors clau del triomf. Els vermell-i-negres han trencat el partit amb un parcial de 15 a 0 al final del tercer quart.

Després de dues derrotes consecutives, la UESC ha utilitzat fins l'última arma que posseïa per superar el Cerdanyola. El quintet titular ja mostrava un fet incontestable: que Mario del Campo haurà de fer-se valer del planter per obtenir la permanència a Copa Catalunya, tenint en compte l'alt nombre de baixes que té. I és que Nil Baqués, júnior de primer any, ha sortit des de l'inici, confiança que el jove jugador ha retornat en un partit madur, amb accions en moments de responsabilitat que ha resolt amb eficàcia.

El Cerdanyola, de la seva banda, ha provat d'imposar el seu ritme intens des del principi, ben aturat per uns aguerrits locals que han pogut agafar una petita renda al final del primer quart (17-13). A l'inici del segon quart, els cerdanyolencs han augmentat una marxa i han donat la volta a l'electrònic, i la UESC ha passat a situar la seva zona d'anotació a la posició d'Alberto Reyes, situant el matx al descans en empat (29-29).

El tir exterior del Cerdanyola ha permès que, malgrat els variants defensives proposades per del Campo, els visitants prenguessin la iniciativa al tercer quart. Però Alberto Reyes i Sergi Balagué han decidit agafar les regnes de l'equip i han protagonitzat un espectacular parcial de 15 a 0 que ha col·locat els vermell-i-negres per davant amb un còmode marge. A l'últim quart, la precisió de Curto des de la línia de tres i la maduresa de joves com Baqués han acabat de tancar el matx. El tècnic de la UESC es mostra satisfet pel resultat tenint en compte les nombroses baixes.

Mario del Campo

Amb les baixes que tenim la victòria era molt important. Els júniors ens han ajudat molt durant totes les setmanes, sense ells se'ns fa difícil.

Més enllà de Baqués, durant el partit han jugat els jugadors del júnior 1 Biel Llansó, Jordi Riera i Jan Peiró. Aquesta victòria treu la UESC de la promoció de descens. Els santcugatencs segueixen veient-se les cares amb rivals directes, i la setmana que ve visiten l'Argentona.