Un triple miraculós d'Alberto Reyes dóna a la UE Sant Cugat un triomf èpic

Alberto Reyes anota un triple miraculós a menys d'un segon per al final del partit per donar un triomf èpic a la UESC davant el CB Castellar (74-73) de bàsquet. Els santcugatencs s'han endut el primer partit disputat al pav 1 de la Rambla del Celler i sumen així la quarta victòria en cinc partits al grup 2 de Copa Catalunya. En moltes fases del partit, s'ha vist que als de Germán Simón encara els falta cohesió i rodatge per acabar d'acoblar les vuit novetats a la plantilla.

Els partits igualats els defineixen petits detalls, circumstàncies fora de l'ordinari determinades per encert, estratègia i, alhora, sort. Un atzar que, aquesta vegada, ha caigut de part santcugatenca amb una acció estel·lar d'Alberto Reyes. Abans, la UESC havia mostrat la irregularitat pròpia d'un equip en construcció, amb encert inicial, sobretot per les individualitats, adquirint una distància de 12 punts (14-2) que no han sabut gestionar.

De la mà de la segona unitat de jugadors interiors, sobretot amb el rendiment de l'exUESC Oriol Bernadí, els visitants han trobat la manera de fer mal als de Simón, que han perdut l'orientació, han patit desajustaments i només han generat perill mitjançant el fitxatge que més ha destacat aquesta jornada, Luca Fowler. Els visitants han aprofitat aquest descontrol per posar-se per davant al descans (34-38), però al tercer quart, de nou, s'ha girat la truita.

Des d'encertades variants defensives i l'encert de Fowler i Curto, la UESC ha anotat 26 punts per arribar als últims 10 minuts amb vuit de marge (60-52). El matx ha tornat a caure en un estat de caos, del qual n'ha tret profit l'equip visitant, fins arribar a un tram final d'infart. Quan faltava un minut, Alberto Reyes ha empatat amb un triple. El partit s'ha mantingut així fins a cinc segons per al final, quan els castellarencs s'han posat per davant aturant l'electrònic a menys d'un segon.

Amb aquest temps Reyes n'ha tingut prou per rebre i executar un llançament miraculós que ha fet esclatar el pav 1. Els santcugatencs sumen el quart triomf, segueix entre els millors del grup i la setmana que ve visita una de les pistes més complicades de la competició, el Mataró de l'exentrenador vermell-i-negre Marc Guillem.