6 anys de la inauguració del remodelat Celler Cooperatiu

La inauguració va arribar 10 anys després de l'inici del procés de rehabilitació

La ministra espanyola Ana Pastor inaugura el Celler Cooperatiu / Font: Localpres

Efemèrides

Publicat el 24/oct/19 per Mar Castro

El 24 d'octubre de 2013 La ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, va inaugurar les obres del Celler Cooperatiu juntament amb l'alcaldessa de l'època, Mercè Conesa. Pastor va restar importància aquell dia al fet que la inauguració arribés 10 anys després de l'inici del procés de rehabilitació. Una quarantena de persones amb estelades i pancartes es van aplegar davant el Celler Cooperatiu per manifestar-se en contra de la visita de la ministra.

L'equipament es va convertir en part del Museu i rememora el passat agrícola del municipi, a més d'acollir concerts de petit format i activitats culturals. Les obres, amb un cost de 493.000 euros, van servir per condicionar l'edifici com a equipament públic i reconstruir una de les seves torres, segons el disseny original de Cèsar Martinell.

En la recepció a la ministra Pastor, hi van participar regidors de l'equip de govern de CiU, del PP i d'ICV-EUiA. A la salutació, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, vestint samarreta de la PAH, no va donar la mà a Pastor i el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, va lluir una estelada a la solapa de l'americana. Els regidors de la CUP van estar amb el concentrats contra la presència de la ministra espanyola.

La concentració contra la presència de Pastor va aplegar una quarantena de persones, entre les quals hi havia membres de la JNC, la CUP, ERC, les JERC i l'ANC.

Recupera aquí el vídeo de la inauguració.