97 anys de la visita d'Einstein a Sant Cugat

El científic va visitar el Monestir de Sant Cugat


  • Comparteix:

Einstein, al mig, durant la visita a Catalunya / Font: Fundació Recerca

Einstein, al mig, durant la visita a Catalunya / Font: Fundació Recerca

El científic Albert Einstein va visitar Sant Cugat fa 97 anys. El 24 de febrer del 1923, Einstein es va desplaçar des de Barcelona al Vallès, en companyia de l'aleshores president de la Mancomunitat de Catalunya, Josep Puig i Cadafalch, per visitar el Monestir de Sant Cugat. Ho recull la web commemorativa del viatge del premi Nobel de Física del 1921 al nostre país.

Després de la visita a Sant Cugat, Einstein va fer un recorregut per les esglésies de Sant Pere de Terrassa. El mateix Puig i Cadafalch havia participat activament en diferents campanyes arqueològiques a les esglésies paleocristianes i romàniques d'Ègara. A part de les ciutats vallesanes i de Barcelona, el científic va anar a Espluga de Francolí i Poblet.

Segons la web, el viatge d'Albert Einstein a Catalunya formava part del procés impulsat per diferents sectors de la societat catalana per construir una comunitat científica moderna. El científic, que aleshores ja havia rebut el premi Nobel de Física, va impartir un curs a Barcelona gràcies a les gestions d'un dels seus primers divulgadors a Catalunya, Esteve Terrades.

La web commemorativa assegura que Catalunya va mantenir ben viu el record d'Einstein i el 1934 el va nomenar ciutadà honorari. La Generalitat el va convidar de nou a visitar el país, tot i que el científic d'origen alemany va respondre al president Companys que, probablement, no faria el viatge per motius de salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.