1936: Obre l'emblemàtic Bar Catalunya

Pintura de la façana del Bar Catalunya feta per l'artista Adolf

Efemèrides

Publicat el 8/gen/12 per Alex Berenguer / Joan Vallvé

El gener de 1936 finalitzen les obres de construcció del Bar Catalunya, que neix del vell 'merendero' a l'aire lliure de la finca dels Català, just davant de l'estació de ferrocarrils, als afores de Sant Cugat. Pocs mesos després esclatarà la guerra i s'obrirà un període d'incertesa.

Escolta-ho

En els seus anys inicials el Bar Catalunya s'omplirà de soldats franquistes i alemanys. Més endavant, la postguerra portarà al local un període d'esplendor i l'ambient familiar que el caracteritzarà fins ara. La plaça de Lluís Millet passarà a ser un dels punts de reunió de la gent del poble, que els diumenges i les tardes d'estiu ompliran les taules del Catalunya. Un munt de cambrers s'afanyaran a servir a la terrassa les famoses 'tapes', els combinats i el vermut. Als estius, el bar que no tancarà fins les dotze o la una de la matinada, es convertirà en lloc de reunió dels pagesos dels voltants.

Encara ara són molts els que vénen al Catalunya per recordar èpoques passades o per respirar les vivències nostàlgiques de moltes generacions. La decoració del local converteixen el bar en un escenari idoni per a la producció d'anuncis publicitaris i escenes de pel·lícules, que reviuen al Catalunya èpoques passades. Alguns artistes coneguts han passat per les seves cadires com Nina, José Sacristán o Sílvia Munt.

D'altra banda, pintors com Joan Martí o Rudolf Häsler han escollit el local com a escenari de les seves obres.