Acomiadem el 2020 amb sensacions contradictòries però amb un aprenentatge molt positiu: juntes, som més fortes

"Cal caminar vers un accés gratuït i universal, entenent el lleure educatiu com a part del dret a l'educació"

Lidia Manguán García

Lidia Manguán García


Publicat: el 11/gen/21
Els experts |

Es va fer palès en l'organització dels casals d'estiu de 2020: Afes, entitats i empreses van unir forces per articular una oferta unificada i enriquidora per a les 12 escoles públiques de primària a un cost més reduït que els casals tradicionals, inclosos els organitzats per l'Ajuntament a través de l'OMET. No va ser fàcil, però comptàvem amb la voluntat de tots els agents implicats i amb la il·lusió de tornar a l'Escola.

Per al curs 2021, amb la incertesa envoltant cada pas, tornarem a necessitar la voluntat i la il·lusió de tothom. Des de la Coordinadora d'Afes desitgem uns casals que recullin el testimoni dels de l'estiu passat i en els quals, l'Ajuntament faci un pas més en la creació d'un nou model de lleure educatiu inclusiu en el nostre municipi.

Desitgem que es realitzin mitjançant gestió directa municipal, per evitar la precarització laboral de les treballadores del sector i per garantir que els recursos públics es destinen íntegrament a oferir el millor servei possible, sense marges empresarials que penalitzin en el preu o la qualitat del servei.

Desitgem uns casals que garanteixin l'equitat d'accés per a tota la infància del municipi, que s'ofereixi un projecte igualador i inclusiu que no discrimini per motius socieconòmics, amb preus públics perquè totes les famílies puguin accedir al lleure educatiu sense comprometre els seus recursos tant econòmics com vitals, fet que avui per avui, és un privilegi només per a algunes.

Cal caminar vers un accés gratuït i universal, entenent el lleure educatiu com a part del dret a l'educació, però potser es pot començar amb un model de tarifació social vinculada als ingressos familiars que obri la porta a un model redistributiu més just.

Desitgem que l'administració comparteixi els nostres objectius per treballar juntes per una ciutat més justa i més inclusiva, que vetlli pels drets de tota la seva ciutadania.

Bon any 2021!

LIDIA MANGUÁN GARCÍA és membre de la Federació Coordinadora d'Associacions de Famílies d'Alumnes de Sant Cugat del Vallès