Anem fent camins


  • Comparteix:

carola.alegre

Carola Alegre

Secretària de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat


Publicat: el 7/febrer
Els experts |
PDF

És ben sabut que l'Ajuntament no té un duro i pels que tenim memòria també és sabut que al juny farà dos anys vam presentar una moció per dur a terme la Revolta Escolar als centres públics santcugatencs de primària. Moció que va ser aprovada per tots els grups, inclosos els que ara manen. És precisament el grup de Junts qui es va mostrar més entusiasta amb les propostes que els vam presentar en les trobades que vam fer per arribar a acords.

Així doncs, tan bon punt van iniciar el mandat, ens vam posar en contacte amb ells per començar a treballar. Com no hi ha calés, van idear una proposta alternativa: treballar de manera conjunta en 3 projectes dels pressupostos participatius aprovats l'any passat camins escolars, pas de vianants segurs i millora dels carrils bici amb un total de 450.000 € per les escoles del centre.

Així ho estem fent, reunió rere reunió, amb tècnics, arquitectes i especialistes, algunes direccions de centres escolars, i com no, amb el voluntariat de les Afes, els projectes van agafant forma i anem fent camí per aconseguir un Sant Cugat més amable vers la mobilitat dels nostres infants.

Però la revolta escolar i la moció aprovada, van força més enllà, i tot i que de moment ens haurem de conformar esperem que l'Ajuntament compleixi la seva promesa i puguem aviat atacar el que falta per arribar a la pacificació absoluta dels entorns escolars aconseguint que els nens i nenes del municipi puguin moure's amb autonomia i seguretat, que puguin créixer en entorns saludables, poc es parla i poc ho sembla, però la majoria dels entorns dels centres escolars de Sant Cugat superen amb escreix els índexs de contaminació recomanats per l'OMS.

Sempre hi ha veus contràries a les pacificacions de carrers, sempre que s'ha vianantitzat un carrer hi ha hagut veïnat i comerços que s'hi oposen molt fermament. Però passen els mesos i els preguntes si volen tornar a tenir vehicles al carrer, et diuen que ni parlar-ne. I si encara teniu dubtes de la millora que aquestes accions representen per a tota la població, us convido a comprovar com podrien quedar els carrers de les escoles o el vostre propi un cop pacificats, clicant aquí.

CAROLA ALEGRE AUBETS és Secretària de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.