Escoles i sostenibilitat

Alícia Arcalís

Alícia Arcalís


Publicat: el 21/des/22
Els experts |

L'Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS2030) estan més vius que mai i la seva urgència educativa és evident a l'hora de preparar als nostres infants per encarar el seu futur proper.

No obstant, aquesta inquietud verda no és gens nova a les escoles públiques de Sant Cugat: els Horts Escolars, la Marató d'Estalvi Energètic, Setmanes de la Ciència sobre el Desenvolupament Sostenible o el Canvi Climàtic i l'activisme d'infants i joves en els Fridays For Future, ja fa anys que són una tradició.

Les AFA escolars també hi juguen un bon paper organitzant Mercats de Puces, creant Comissions de recuperació de roba i objectes perduts o generant Xarxes d'intercanvi entre famílies.

Com a municipi es continua treballant per aconseguir camins escolars segurs, saludables i sostenibles que animen a arribar a escoles i instituts a peu, bici o patinet, alhora que comporten una pacificació dels entorns escolars compatibles amb aquells que han d'emprar, necessàriament, un altre tipus de transport per a les seves activitats.

Així doncs, sembla que anem per molt bon camí tot i no ser encara suficient. La sostenibilitat passa per la conscienciació individual més profunda de què l’ésser humà ha de procurar-se un benestar natural allunyat del consumisme per se, creant petites comunitats circulars que s'ajudin les unes a les altres i ensenyant als nostres infants la gran importància futura de la paraula Reduir.

ALÍCIA ARCALÍS és directora Escola Joan Maragall