Una altra descentralització és possible. Una altra Floresta és possible


  • Comparteix:

francesc.osan

Francesc Osan


Publicat: el 27/jul/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat mes de maig va fer dos anys de les darreres eleccions municipals que van portar una altra lògica de govern a l'Ajuntament de Sant Cugat, amb el trencament de la majoria absoluta de CiU dels darrers anys. No és aquest l'espai per fer balanç de la tasca de govern i dels seus incompliments. En tot cas, val la pena constatar que un aire fresc sembla que ha començat a entrar a la nostra ciutat i que comença a marxar lentament l'olor a resclosit; molt especialment a la Floresta.

En efecte, des que ha canviat la presidència del nostre consell de barri s'ha pogut veure com és possible governar i gestionar d'una altra manera, amb la participació de la ciutadania i les entitats. Ara, la Floresta està vivint un període de revitalització participativa, compromesa i de 'salut democràtica'. Cal aprofitar l'embranzida per fer realitat les nostres reivindicacions històriques i aprofito aquí per agrair la tasca del ja expresident Ramon Piqué.

Aquest nou estil ens ha de fer veure que ja no ens és suficient gestionar amb les cotilles de l'actual model de desconcentració. Cal avançar d'una manera decidida cap un nou model real de descentralització política i administrativa: amb l'elecció directa del/la president/a del consell, amb l'ampliació de competències en la perspectiva d'un increment de la capacitat de decisió i intervenció en els assumptes del barri, amb la implementació de serveis territorialitzats, amb informes preceptius de totes aquelles obres, serveis i actuacions que afecten el nostre barri i que són preses des de
l'Ajuntament central.

I tampoc no hem d’oblidar, de manera molt especial, que ens cal una dotació suficient que passi per una substancial ampliació del pressupost de lliure disposició i que superi la 'farsa' dels actuals pressupostos participatius de Sant Cugat. D'una manera estructural, aquest projecte ha discriminat els barris amb menys població i que, casualment, són els més desequilibrats i amb menys mancances.

Tenim molt camí per recórrer encara, però la present experiència d'autogovern democràtic al nostre barri ens marca el camí: una altra Floresta és possible, un altre govern és possible.

FRANCESC OSAN és vocal d’ERC-MES al consell de barri de la Floresta



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.