El to de Francesc

Blai Blanquer


Publicat: el 26/nov/17
Opinió| Columnes

El Papa Francesc aquest cap de setmana visita els cristians de la regió ètnic-lingüística de Bangladesh. Són una minoria de sis-cents mil catòlics que viu en un país de 160 milions d'habitants, la major part de religió islàmica.

En el missatge preparatori de la visita, el Papa els saluda sense distanciament diplomàtic, de forma entranyable i fraterna: 'Espero amb ganes que arribi el moment que puguem estar junts', i precisa quin és el motiu de la visita: 'Confirmar-vos en la fe i proclamar, com a ministre de l'Evangeli de Jesucrist, el missatge de reconciliació, de perdó i de pau'.

Tal com és habitual en el seu pensament, remarca que aquest objectiu enclou 'la dignitat de cada home i de cada dona i la crida a obrir el cor als altres especialment als pobres i necessitats'.

Té moltes ganes de conèixer tothom i en especial els capdavanters religiosos perquè: 'Vivim en un moment que els creients i els homes de bona voluntat de tot arreu estem cridats a promoure la mútua comprensió i el respecte i a recolzar-nos els uns als altres com a membres de la única família humana'.

Si ens desconcerten les incerteses dels temps que ens toca viure, escoltem les paraules i el to del Papa Francesc com si s'adrecés a nosaltres mateixos.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia Sant Pere d'Octavià.