D'un escampat a una oportunitat


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona


Publicat: el 11/mai/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de que es va fer pública la voluntat d'aquest govern de construir 72 habitatges públics de lloguer al barri del Monestir-Sant Francesc, el debat ha estat servit i n'hi ha qui no ha perdut oportunitat per parlar de models destrossats, de nyap urbanístic, de pactes amb el diable...

Quan llegeixo aquestes crítiques, que sempre haurien d'ajudar a millorar qualsevol projecte, es passa de puntetes pel problema real d'aquesta ciutat: una ciutat que, de no fer-hi res, acabarà sent només per a uns pocs. I ara tenim una oportunitat, l'oportunitat de treballar per fer que menys gent es vegi obligada a marxar d'aquesta ciutat, un Sant Cugat que ens estimem tant que volem que ningú no n'hagi de marxar.

Com sempre i amb tot, jo soc partidària de no pensar en la forma, sinó en el projecte: de formes n'hi ha moltes sempre! Ara tot just estem a l'inici de tot plegat, ara és quan hem de començar a parlar de quina és la millor manera de fer encaixar la voluntat de construir aquests 72 pisos per a joves, gent gran i famílies en situacions de vulnerabilitat en un entorn agradable, amable per al barri i que pugui arribar a ser, fins i tot, una nova centralitat per al barri del Monestir-Sant Francesc.

Tot just aquest dilluns 10 de maig hem tornat a fer una trobada amb els veïnes i veïnes del barri, per crear un espai de confiança i de treball vers aquest projecte de ciutat, una manera també de posar sobre la taula que el barri està a l'agenda política del govern municipal. Hem parlat de tot el que preocupa als veïns i veïnes sobre el projecte, i també hem parlat de l'alçada, i ens hem emplaçat a tornar-nos a trobar d'aquí un mes i entomar tots els temes de nou, també des d'un punt de vista pràctic.

A mi no em sembla cap nyap, cap disbarat, cap pacte amb el diable... pensar que en un descampat que fa més de 15 anys que està buit i sense activitat ara hi crearem oportunitats. L'any 2018 el ple va aprovar el Pla estratègic del barri Monestir-Sant Francesc, on més de 60 anys accions parlen d'espais públics, equipaments, habitatge,... Ara tenim l'oportunitat d'assolir alguns d'aquests objectius amb més habitatge, un nou espai públic i equipaments pel barri. Que els arbres no ens impedeixin veure el bosc!

ESTHER MADRONA és regidora d'ERC-MES i tinenta d'alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.