Menys paraules i més habitatge assequible


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny

Regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 14/feb/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el darrer any del mandat anterior, com a alcaldessa i aconsellada per la Sra. Trilla, una de les veus més expertes en la matèria, vaig proposar a tots els partits amb representació municipal, un Pacte per l'habitatge. Es tractava d'assolir un compromís de ciutat més enllà del mandat. Cap dels partits que avui governen van voler participar-hi.

Una vegada fetes les eleccions, ERC va utilitzar l'emergència residencial com una de les principals raons per a no pactar amb JUNTS i constituir un govern tripartit amb PSC i la CUP.

L'habitatge no és competència dels ajuntaments, ho sabem, però, tot i això, l'any 1988, es va crear PROMUSA, una empresa pública que ha construït habitatge accessible repartit per tot el municipi.

Probablement, no se n'ha fet tant com es volia, però sí tant com es podia.

Sempre diem que l'ajuntament és l'administració més propera a la ciutadania i coneix la seva realitat millor que cap altra.

Per tant, si tothom constata que l'accés a l'habitatge és un problema i les administracions competents no hi posen remei o no prou, cal intentar, a través de totes les fórmules possibles, incrementar el parc d'habitatge assequible, integrat en la ciutat, en els millors emplaçaments, innovant en l'edificació, dissenyant una planificació i executant-la amb ritme i determinació.

No pots aturar-te perquè, en aquest cas, quan t'atures la qüestió esdevé més gran. I això és el que passa ara. Anem endarrerits i acabarem el mandat sense haver construït cap nou habitatge.

Una mala notícia certament que el govern s'apressa a tapar, a poc menys d'un any per les eleccions, presentant a la premsa un nou pla del qual només en coneixem el titular que malauradament sona a "brindis al sol".

La gent de Sant Cugat necessitem menys paraules i més habitatge assequible.

CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.