Ser 'smart' avui vol dir estalviar!

Jordi Puignero


Publicat: el 28/nov/11
Opinió| Columnes

Dimecres passat vam inaugurar el primer carrer intel·ligent de Catalunya. Ser intel·ligents avui vol dir, sobretot, ser estalviadors, perquè les finances de moltes persones i també les dels ajuntaments no estan per llençar coets.

És per això que hem engegat aquest projecte pilot ('smartStreet'), perquè volem estalviar en la factura de la llum, la de l'aigua, la de recollida d'escombraries, etc. com ho està fent qualsevol ciutadà a casa seva. I per fer-ho hem de mesurar, per poder després avaluar i així poder millorar els serveis que prestem.

Però, és més, la tecnologia que s'ha desplegat en aquest carrer intel·ligent no li ha costat ni un duro a l'ajuntament. Ha estat cedida gratuïtament per les empreses que han col·laborat en el projecte. Quin gran exemple de cooperació publicoprivada on tothom hi guanya! Hi guanya l'Ajuntament i els ciutadans perquè podrem estalviar calers i fer més eficients alguns serveis municipals i millorar el mediambient. I també hi guanyen les empreses (per cert totes elles catalanes) ja que els posem un espai real on posar a prova la seva tecnologia innovadora que després podran exportar a la resta del món. Quina millor manera de contribuir a generar nous llocs de treball basats en el talent i la innovació !

En definitiva, no estem davant d'una 'pijada tecnològica'. Aquesta és una aposta en tota regla per ajudar a sortir de la crisi.

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CiU Sant Cugat