Tens un problema?


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 16/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La llei que regula la supervivència de la burocràcia és l'anomenada llei de Murphy: 'Si tens un problema i te l'ha de resoldre la burocràcia, val més que canviïs de problema. Si no ho fas, ho passaràs malament, però amb tres còpies'.

Aquesta àcida crítica respon a l'experiència que ha tingut tothom que hagi estat víctima del tancament i l'arrogància de les estructures burocràtiques.

Només faltava que ara disposin del suport de la informàtica -aparentment més neutra- per acabar de fer-les encara més inhumanes.

Sort que hi ha funcionaris que tenen clar el seu paper i el porten a terme amb vocació de servei: saben descobrir de seguida el centre de la qüestió que se'ls proposa i encaminen la solució amb eficàcia. La seva gestió és un gran benefici social.

Però, en canvi, els que tenen el do innat de complicar els coses, fan malversar temps, energies i capacitat inútilment. La desídia els converteix en una xarxa que atrapa i ni fa ni deixa fer.

Com que qui més qui menys, tots tenim alguna responsabilitat en la família, el treball, la població o l'Església, ja cal que ens alliçonin les experiències que hàgim tingut en el tracte amb la burocràcia: també en la nostra gestió podem encaminar solucions o complicar-ho tot.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.