El 15 de juny, el proper alcalde o alcaldessa prendrà possessió del càrrec / Foto: Mané Espinosa

El 15 de juny, el proper alcalde o alcaldessa prendrà possessió del càrrec / Foto: Mané Espinosa

  • Sílvia González / Sergio Morales
  • | el 31/mai/19

De les urnes als despatxos: com es decidirà l'alcaldia de Sant Cugat?

El diumenge passat, 12.144 santcugatencs van donar la victòria a Junts per Sant Cugat. Ara bé, a diferència d'altres comicis, el partit més votat no té garantit que pugui situar al capdavant de l'alcaldia la seva candidata. Segons els escenaris de pactes plantejats per Cugat Mèdia, la vara de l'alcaldia pot recaure en mans de Carmela Fortuny (Junts) o de Mireia Ingla (ERC-MES), i fins i tot de Pere Soler (PSC), en funció dels acords que s'assoleixin.

Per decidir el qui i el com entren en escena les direccions dels partits, i també les militàncies. Seran unes setmanes d'assemblees, reunions i trucades per avaluar possibilitats, concessions i com poden passar factura determinades decisions. També caldrà veure què es valora des dels despatxos dels partits a Barcelona i també a Madrid, pendents de amb qui forma govern el PSOE. En qualsevol cas, l'aritmètica de forces que els santcugatencs van decidir diumenge dibuixa un particular 'Joc de trons' santcugatenc que pot marcar una nova etapa en la política municipal.

Com decidiran els partits el posicionament a la investidura?

Junts per Sant Cugat

Junts per Sant Cugat

L'alcaldessa en funcions i alcaldable, Carmela Fortuny, ha començat una ronda de contactes amb les formacions que tenen representació per conèixer el posicionament sobre la investidura. A ERC-MES i el PSC, Fortuny els ha proposat fer grups de treball per, en el cas d'ERC-MES, arribar a possibles acords de ciutat i, en el cas del PSC, parlar de la investidura, fora del govern com va avançar Cugat Mèdia. Uns grups de treball en què hi hauria dos representants de cada partit: Josep Lluís Lliberia i Joan Puigdomènech en les reunions amb ERC-MES i Sandra Casat i Cristina Paraira en les del PSC. La candidatura i també membres del PDeCAT estudien, a banda de la situació santcugatenca, qui seran els tres vocals de Valldoreix.


ERC-MES

ERC-MES

En el cas d'ERC-MES, tal com va avançar l'alcaldable Mireia Ingla a la mateixa nit electoral, hauran de ser les assemblees dels partits que configuren la coalició les encarregades de marcar el camí dels republicans. Així, ERC, el Jovent Republicà i MES hauran de decidir quina influència tindran en la configuració del nou govern municipal: si el lideren, si el faciliten o bé si no en són partíceps. Les militàncies també decidiran qui seran els dos vocals a la junta de veïns de l'EMD. Preguntada per Cugat Mèdia, la candidata d'ERC-MES no va voler donar pistes sobre quines aliances estan sobre la taula.


PSC

PSC

L'executiva del PSC s'ha reunit aquest dimecres 'per avaluar resultats i les diferents actuacions i estratègies de cara a la conformació de governs tant a Sant Cugat com a Valldoreix'. En els propers dies els socialistes faran una convocatòria extraordinària on s'aprovarà l'estratègia a seguir tant al ple municipal com a l'EMD. El partit, en un comunicat, creu que fins que no tingui lloc aquesta reunió 'qualsevol informació i/o filtració en aquest sentit no tindrà suficient credibilitat'.


Cs

Cs

Cs es reunirà la setmana vinent per decidir si faciliten alguna investidura. La formació taronja encara no ha confirmat, tampoc, qui ocuparà la vocalia que li correspon a la junta de veïns de l'EMD.


CUP-PC

CUP-PC

La CUP-PC no tanca la porta a cap escenari. Per prendre una decisió, els anticapitalistes estan treballant a diari amb trobades entre els seus integrants. Tampoc no han arribat a cap decisió sobre els vocals de Valldoreix.

NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat