ERC-MES dobla presència al ple amb sis regidors i se situa com a segona força

Les executives de la coalició es reuniran per estudiar el nou panorama plenari


Temes relacionats

Junts per Sant Cugat guanya les eleccions i ERC-MES i el PSC seran peces claus (26/mai/19)


  • Comparteix:

ERC-MES és la nova segona força política de Sant Cugat. Els republicans han doblat els resultats de fa quatre anys i passen de tenir tres regidors a sis. La candidatura que encapçala Mireia Ingla ha aconseguit 8.590 vots (19,47%), més del doble que fa quatre anys, quan van sumar 4.100 suports. Acompanyaran Ingla al ple els regidos electes Francesc Duch, Esther Madrona, Alba Gordó, Francesc Carol i Gemma Aristoy.

La gran pregunta que ha hagut d'afrontar l'alcaldable Ingla per part dels periodistes ha estat al respecte de pactes de governabilitat durant el nou mandat. La republicana, però, ha assegurat que l'estudi de les aritmètiques plenàries correspon a les executives dels partits que configuren ERC-MES. De fet, Ingla ha insistit que durant la campanya els republicans no han fet referències a pactes amb cap altra formació.

Malgrat no ser la força més votada de la nit, Ingla assegura que ERC-MES són 'els campions del diàleg, de la paraula i del consens'. Pel que fa al creixement que ha experimentat la candidatura, l'alcaldable l'atribueix a la campanya i, sobretot, al treball fet durant el mandat 2015-2019. 'Hem tingut moltes oportunitats per entrar al govern, però sempre hem pensat que la millor feina es podia fer des de l'oposició', ha reflexionat Ingla.


Mireia Ingla

La partida està molt oberta i estàvem convençuts que passaria. Som els campions del diàleg, de la paraula i del consens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.