Jordi Puigneró, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Jordi Puigneró, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

  • Redacció
  • | el 13/abr/23

La militància de Junts per Sant Cugat ha donat llum verda a la llista electoral amb què concorrerà a les eleccions del 28-M, amb un 86% dels vots, liderada per Josep Maria Vallès. Entre els noms de la llista hi destaca com a número 5 l'exvicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró, com va avançar el Nació Sant Cugat, que pot tornar a ser regidor després de 10 anys. A la llista no hi és Aitor Arriaga, malgrat el pacte del mes de juliol passat, i la tanquen l'actor Jaume Pla i l'exalcalde Joan Aymerich. Amb aquests noms es confirma que Junts es presenta als comicis en solitari després de no haver assolit un acord de coalició amb el PDeCAT-Units per Sant Cugat.

Als primers llocs de la llista, acompanyen l'alcaldable Josep Maria Vallès, la regidora Cristina Paraira, el regidor Carles Brugarolas i Núria Escamilla. Els regidors Albert Salarich, Núria Fernández i Eloi Rovira; l'arquitecte Àngel Pedrós, la membre del Rotary Club Carme Ardid i el president de l'executiva local de Junts, Albert Mendoza, són altres noms que es troben en la meitat alta de la llista.

La llista

1. Josep Maria Vallès
2. Cristina Paraira
3. Carles Brugarolas
4. Núria Escamilla (independent) - Responsable de la secció de tenis del Junior
5. Jordi Puigneró
6. Albert Salarich (independent)
7. Àngel Pedrós - Arquitecte
8. Núria Fernández
9. Carme Ardid – Membre de la junta Rotary Club Sant Cugat
10. Albert Mendoza - President de l’executiva de Junts per Sant Cugat
11. Raül Grangé - Cap de llista d’ERC a Sant Cugat l’any 2007, i regidor de Serveis Socials, Sanitat, Joventut i Habitatge amb Mercè Conesa.
12. Eloi Rovira
13. Esther Alòs.
14. Mireia Ferrer - JNC
15. Àngel Segura - JNC
16. Ferran Felius (Independent) - Fundador i President de l'associació Acompanya'm.
17. Clàudia Fibla (Independent)
18. Maria José Mata
19. Joan Cortadellas - President de la Llar d’Avis de la Parròquia i sots president del Consell de la Gent Gran de l’Ajuntament.
20. Marta Canas
21. Maria Franquesa (independent)
22. Mar Molina (independent)
23. Josep Maria Corominas
24. Jaume Pla
25. Joan Aymerich (independent) - Alcalde de Sant Cugat entre 1987 i el 1999

Puigneró: retorn a la política local

Jordi Puigneró va presidir les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) de Sant Cugat, va ser mà dreta de l'alcalde Lluís Recoder, va presidir CDC a la ciutat durant tres anys i va ser regidor al ple durant dos mandats. El 2013 va fer el salt a la Generalitat en diferents càrrecs intermedis fins que el 2018 va ser nomenat conseller pel president Quim Torra. El maig de 2021 va ser nomenat vicepresident de la Generalitat, càrrec del qual va ser cessat pel president, Pere Aragonès, la tardor de l'any passat.

Junts i el PDeCAT-Units, per separat

L'aprovació de la llista de Junts per Sant Cugat enterra la possibilitat d'un pacte de coalició amb el PDeCAT-Units per Sant Cugat, que ja ha donat a conèixer la seva llista, amb Mayte Pérez d'alcaldable. Amb aquest escenari sobre la taula, és el PDeCAT-Units qui es queda amb els drets electorals dels comicis de 2019, ja que en els comicis de fa quatre anys, Junts per Catalunya (JxCat) encara no estava legalitzat i la marca Junts que es va presentar era una coalició formada pel PDeCAT i persones independents.

A Valldoreix, finalment Susana Herrada optarà a la presidència de l'EMD com a independent sota el paraigua de l'agrupació d'electors Som Valldoreix. Es tracta d'una candidatura que compta amb el suport de Junts i del PDeCAT-Units.

NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat