Calvet serà el número 5 de Trias a les municipals a Barcelona

L'extinent d'alcalde s'afegeix a la candidatura de Junts, que incorpora també Munté, Martí i Alsina


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Damià Calvet / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de Damià Calvet / Foto: ACN

L'extinent d'alcaldia i exconseller Damià Calvet s'incorpora a la llista de Xavier Trias a les eleccions municipals de Barcelona. El santcugatenc ocuparà el número 5, segons la llista proposada per Trias aquest dimecres davant l'Assemblea de Junts a Barcelona. L'alcaldable de Junts també estarà acompanyat per l'exconsellera Neus Munté com a número 2, el regidor a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí de tres i l'exconsellera Victòria Alsina de quatre.

"És un gran honor, em fa molta il·lusió", ha afirmat a Cugat Mèdia Calvet, qui ha posat en valor el "projecte de canvi" de la candidatura de Trias. Una proposa, ha dit, que busca "un canvi de rumb necessari i urgent", i per això Calvet ha acceptat la petició del candidat de Junts, diu, motivada pel seu pas pel Port de Barcelona.

Calvet, ara empadronat a les Corts de Barcelona, també ha destacat la transversalitat de Junts i de la llista de Xavier Trias, que incorpora diferents sensibilitats.

L'alcaldable de Junts també ha incorporat el vicepresident de Junts per Catalunya i diputat al Parlament, Josep Rius, a la llista que l'ha d'acompanyar en la cursa per l'alcaldia de la capital catalana. Rius serà el número set, just per darrere del lloc que probablement ocuparà l'exconsellera Joana Ortega, atès que el número sis està reservat als grups amb els quals Trias ha arribat a acords per concórrer plegats als comicis, PDeCAT, Demòcrates i Més, Moviment d'Esquerres.

Ara, els afiliats de Junts han de ratificar aquesta proposta de llista.

Damià Calvet

Nascut a Vilanova i la Geltrú el 1968, Calvet és diplomat en Arquitectura Tècnica per la UPC i en Relacions Institucionals i Màrqueting Públic per la UAB. El 1999 va ser elegit regidor a la seva població natal i dos anys després ja era cap de gabinet del departament de Política Territorial i Obres Públiques. Entre 2001 i 2004 va ser director general d'Arquitectura i Habitatge. El 2013 es va posar al capdavant de l'Institut Català del Sòl, càrrec que va compaginar entre 2015 i 2018 amb la tinència d'alcaldia d'Urbanisme a l'Ajuntament de Sant Cugat, a la qual va afegir les carteres d'Economia i Hisenda amb remodelació del cartipàs.

Llavors fa el salt com a conseller de Territori i Sostenibilitat. Amb el partit, Calvet es va presentar a les primàries de Junts per Catalunya per escollir el candidat a les eleccions del 14 de febrer del 2021, però va perdre davant Laura Borràs. Als comicis, el santcugatenc va ser escollit diputat de Junts al Parlament, però va quedar fora de l'executiu de Pere Aragonès després de la fusió entre la conselleria de Polítiques Digitals i Territori, departament que va assumir el també santcugatenc Jordi Puigneró.

El mateix 2021, Damià Calvet assumeix la presidència del Port de Barcelona, càrrec que ha mantingut fins el novembre passat, però del qual ha estat substituït per la marxa de JxCat de l'executiu català.




Damià Calvet

En el meu cas Xavier Trias va valorar el meu pas per la presidència del Port de Barcelona i la relació que això m'ha comportat amb l'entorn socioeconòmic i de la mateixa ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.