La Carta Ètica de SantCugatCreix posa l'accent en nou valors

SantCugatCreix presenta la Carta Ètica

Altres

Publicat el 16/des/14 per Carme Reverte

La Carta Ètica de l'Associació SantCugatCreix parteix d'un principi bàsic comú a les tres entitats que la formen, l'aposta per la base i la formació. El document posa l'accent en nou valors a partir dels quals s'han elaborat diferents decàlegs adreçats als diferents grups implicats en un club. La carta i el programa d'activiats per sensibilitzar esportistes, tècnics, pares i directius s'ha presentat aquest dimarts a l'ajuntament.

La principal font d'inspiració a l'hora de crear la Carta Ètica de SantCugatCreix ha estat, segons Carme Ponte, una de les responsables de la seva elaboració, la de l'escola Pallavolo Anderlini i la del Club Rugby Sant Cugat. Tenint present que els tres clubs prioritzen la base dels seus clubs, des del punt de vista de la formació de persones i esportistes, la carta aposta per nou valors: respecte, compromís, solidaritat, treball en equip, confiança, esforç, perseverança, responsabilitat i humilitat. A partir d'aquests valors s'han elaborat diferents decàlegs per a esportistes, tècnics, pares i directius.

Per a Carme Ponte, que subratlla com a valor principal el del respecte, ara l'important és que els joves es facin seves aquestes normes de conducta.

Carme Ponte

Com a valor destacaria el del respecte i també destacaria la importància que té que els joves coneguin i treballin aquestes normes de comportament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb la Carta Ètica, SantCugatCreix s'ha dotat d'una eina que vol servir també altres entitats que puguin estar interessades i adherir-se, com ha manifestat el president de l'associació, Albert Salarich, que ha avançat les activitats previstes per al 2015 per donar-la a conèixer. Per treballar i materialitzar aquest programa d'activitats que consta de xerrades, un concurs de dibuix i una exposició entre altres, SantCugatCreix compta amb la col·laboració de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, Paidos, EsadeCreapolis i l'Ajuntament.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha encoratjat les tres entitats a seguir treballant en aquesta línia, ha remarcat l'importància que això té per a la ciutat.

Mercè Conesa

Ho valorem moltíssim perquè implica una voluntat de consolidar una cultura ètica no només en l'esport sinó també en l'exercici de la ciutadania.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La presentació s'ha fet a la sala de plens de l'ajuntament davant la presència de jugadors, tècnics i directius de les tres entitats, Volei Sant Cugat, Rugby Sant Cugat i Patí Hoquei Club, així com d'altres respresentants de Paidos i l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat.