El Club Rugby Sant Cugat, primer participant de l'Sportboard, programa europeu de SantCugatCreix

El taller ha servit perquè diferents agents del club santcugatenc expliquin les problemàtiques existents al seu esport

Sessió formativa de l'Sportboard amb el Club Rugby Sant Cugat / Foto: SantCugatCreix

Altres

Publicat el 11/oct/22 per Joan Garcia

El Club Rugby Sant Cugat ha iniciat el programa Sportboard, projecte europeu emmarcat dins del programa Erasmus+ que coordina SantCugatCreix i compta amb la participació de quatre entitats més: la facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport de Blanquerna-Universitat Ramon Llull; el Club Anderlini (Itàlia); l'Ajuntament de Mòdena (Itàlia), i el 'think tank' Sport and Citizenship (França). Nou participants del Rugby Sant Cugat han analitzat els comportaments i actituds dels esportistes, tècnics i famílies. La psicòloga Sara Suárez, del grup de recerca de la Facultat de Psicologia i Ciències de l'Educació i de l'Esport de Blanquerna-URL, ha dirigit la sessió. Amb un pressupost de 250.000 euros

Jugadors, jugadores, entrenadors, delegats, directius, professors i pares d'esportistes han estat els protagonistes d'aquesta sessió aquest dilluns a la ZEM de la Guinardera. Amb totes les dades recollides, Blanquerna Universitat Ramon Llull farà un informe per capgirar aquestes situacions. Les properes formacions del programa seran al Pav 2 amb el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, Solideo- Patí Hoquei Club Sant Cugat i el Club Handbol Sant Cugat, al Junior i al pavelló de Valldoreix amb el DSV-Club Voleibol Sant Cugat.

L'altra programa europeu, que participa SantCugatCreix i que lidera el Centre d'Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya , és el Sonar Injuries és un projecte de prevenció i detecció de lesions esportives en etapes infantils i joves, que es desenvoluparà en 30 mesos, entre els anys 2022 i 2024. La primera sessió formativa serà el 20 i 21 d'octubre, a càrrec de les universitats de Vic i Amsterdam.