La UE Sant Cugat desfà la teranyina defensiva del Sant Quirze i suma la sisena victòria del curs

Bàsquet

Publicat el 26/nov/16 per Dani Aguilà

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) sua per enderrocar el mur defensiu del Sant Quirze però acaba vencent (67-50) i suma així la sisena victòria en nou jornades al grup 1 de Copa Catalunya. Els locals s'han diluït en els dos primers quarts en els laberints de les defenses zonals dels visitants, però al tercer quart han trobat el camí per anotar i han conquerit el ritme del matx. Robert Cosialls, que segueix creixent i consolidant-se a la categoria, ha estat clau per estripar la teranyina santquirzenca.

Les baixes del Sant Quirze han fet que aterressin al pav 1 de la Rambla del Celler amb una proposta nítidament visible: la d'arrossegar el partit a un escenari farragós i de baixa anotació per poder arribar als compassos finals amb possibilitats. L'eina per fer-ho han estat les variants zonals que ha proposat, tàctica que ha estat d'allò més efectiva durant els dos primers quarts. La UESC no l'ha sabut atacar i, confosa, ha vist com a més els visitants anotaven amb certa solvència, sobretot de la mà d'un jugador format a Sant Cugat, Àlex Fàbregas.

Amb Fàbregas comandant el ritme del partit i els de Senpau obsessionant-se amb un tir exterior que no hi havia manera que entrés, han estat els de Sant Quirze els que han manat en el marcador, i només una lleugera millora local en l'encert al final del segon quart ha situat l'empat al descans (30-30). A la segona meitat, l'alta exigència física a la qual s'han sotmès els santquirzencs ha passat factura, i a això se li ha sumat que la UESC ha sabut trobar el camí, guiat per un Robert Cosialls tan efectiu com pràctic, amo i senyor del partit durant els minuts clau.

Els santcugatencs han agafat un marge superior als 10 punts, i només a l'equador de l'últim període han tornat a caure en el parany del Sant Quirze i han vist com es rebaixava aquesta renda. Ara bé, de nou, han tret a relluir el major potencial en totes les facetes del joc i s'han acabat enduent la victòria amb comoditat. El seu tècnic, Cesc Senpau, ha destacat la manca d'encert en el tir exterior com un dels elements clau pels complicats primers compassos de matx.

Cesc Senpau

Hi ha hagut bastantes vegades en què hem mogut correctament la pilota, però els llançaments oberts els hem ficat en comptagotes.

La UESC és sisena, a un sol partit de les places de promoció d'ascens a Lliga EBA, i la setmana que ve té un complicat desplaçament, precisament, a la pista d'un dels conjunts que es troben entre els quatre primers: el CB Granollers.