Un poderós CN Sabadell es desfà d'una UESC que suma la primera derrota

Bàsquet

Publicat el 6/oct/13 per Dani Aguilà

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) femenina tasta la dificultat de Primera Catalana en la derrota (45-72) contra el CN Sabadell. Les santcugatenques han patit parcials molt contundents en algunes fases del partit, amb un segon quart en què han rebut fins a 24 punts i només n'han anotat vuit. Malgrat remar per reduir distàncies, les vermell-i-negres no han pogut amb el potencial sabadellenc, sumant així la primera ensopegada.

La UESC ja sap com se les gasta la categoria de Primera Catalana. Després d'una primera jornada en què va superar el CB Prat amb esforç i dificultats i un segon partit en què va apallissar el CB Esparreguera, al tercer cap de setmana les santcugatenques s'han topat amb una altra realitat. En els primers compassos el joc s'ha mostrat precipitat, amb poca anotació a una i altra banda i amb un ritme intens, ràpid, però alhora caòtic.

El segon quart ha estat el desencadenant del triomf visitant. Abans d'arribar a la meitat del període, les sabadellenques han augmentat el rigor defensiu, han aconseguit robar pilotes i crear opcions de bàsquet senzilles, arribant a dominar per 17 punts al descans i deixant en uns escassos vuit punts a les de Simón en el segon quart. El descans ha anat bé a la UESC, que ha refredat idees i ha sortit a la represa amb més claredat en el joc.

El bon inici local ha obligat el Natació a demanar un temps mort, però les variants defensives de les vermell-i-negres seguien fent mal a l'ofensiva de Sabadell. Ara bé, aquesta dinàmica ha estat un miratge, i les visitants han tornat a dominar a la pintura i a mostrar-se efectives des de la línia exterior, recuperant el control del matx malgrat haver perdut renda de punts. Les locals han pogut trencar la barrera de 10 punts, però unes situacions encertades de forma consecutiva de les sabadellenques han tornat a trencar l'enfrontament i ha deixat sense força de reacció a la UESC. Les diferències s'han eixamplat poc a poc i només un triple en l'últim segon de Maite Cuesta ha evitat que la distància final fos de 30 punts. El tècnic santcugatenc, Germán Simón, apunta també a l'arbitratge com un factor determinant en l'enfrontament.

German Simón

El rival és d'entitat, ha fet molt bé les coses, ens ha faltat l'agressivitat que han tingut elles.

Les de Sant Cugat sumen ara dues victòries i una derrota, i la setmana que ve visiten el Nemser Tarragona, vuitè classificat amb un triomf i dues ensopegades.