Isak Vural, aleví suec del Sant Cugat FC, marxa al Benfica

L'aleví A del Sant Cugat FC / Font: Sant Cugat FC

Futbol

Publicat el 8/feb/18 per Dani Aguilà

Isak Vural, jugador suec d'edat aleví que jugava des d'aquest estiu al Sant Cugat FC, marxa al Benfica. Vural va arribar al SantCu recomanat pel FC Barcelona, amb qui l'entitat vermell-i-negra té un acord de col·laboració, atès que el club blaugrana tenia el seu equip aleví complet i tenint en compte que el Barça volia evitar complicacions administratives, arran de la sanció imposada per la FIFA. Així ho ha explicat a Cugat.cat Joel Bravo, entrenador de l'aleví A del Sant Cugat FC.


L'arribada de Vural al SantCu

A l'última setmana d'agost, Isak Vural va aterrar al Campus del Sant Cugat FC gràcies a la recomanació del departament tècnic del FC Barcelona. El club blaugrana manifestava l'interès pel jove jugador suec, però la temporada es trobava ja molt a prop i les plantilles de l'edat de Vural estaven tancades al Barça. A més, el club volia evitar dificultats administratives a l'hora d'inscriure un jugador estranger d'aquesta edat, unes complicacions que el FC Barcelona preveia arran de la sanció que va rebre per part de la FIFA amb relació al traspàs i inscripció de jugadors menors d'edat.

Després que el SantCu complís amb aquesta complicada burocràcia federativa, el jugador va debutar el 24 de setembre a la categoria Preferent, la màxima d'edat aleví, i Vural i els seus companys van superar (3-1) l'Atlètic Sant Just. Des de llavors, el jugador suec ha disputat un total de nou partits. I ho ha fet a un alt nivell dins una plantilla de gran qualitat, que a hores d'ara ocupa el segon lloc a la classificació només per darrere del Barça. Joel Bravo explica que, tot i tractar-se d'una plantilla plena de jugadors prometedors, el suec cridava l'atenció.

Joel Bravo

Amb el nostre equip ho fa molt bé, és un jugador diferent. És un equip guanyador, que normalment costa destacar-ne un, però en aquest cas era fàcil veure que estava per sobre dels altres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De fet, en els nou enfrontaments disputats el jove jugador ha marcat set gols. Més enllà del seu rendiment amb el SantCu, Vural també ha entrenat sovint amb l'aleví del Barça, fruit de l'acord de col·laboració entre tots dos clubs.

Interès del Barça, però sense concretar cap proposta

El seu rendiment no va passar desapercebut per alguns clubs de primer nivell que, com explica Bravo, van trucar a la porta del SantCu preguntant pel jove jugador de Suècia. Ara bé, qui va concretar la proposta més interessant és el Benfica, que va assegurar al jugador una vinculació de pertinença fins l'etapa juvenil. El Barça, diu Bravo, va seguir mostrant el seu interès però no va fer una proposta en ferm per Vural.

Joel Bravo

El Barça el va portar a entrenar, sabem que hi havia molt interès, però el Barça ho vol mirar bé. No fa les coses com ho fa el Benfica, que de primeres ho ha vist molt clar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Benfica va acabar sent el club triat, fet que va coincidir amb la retirada de fitxa per part de la Federació Catalana de Futbol, que va tornar a reclamar al SantCu documentació al voltant de la situació del jugador. Ara bé, l'acord amb el club portugués ja estava tancat i la família del jugador i el SantCu van acordar que no era necessari tornar a tramitar aquesta documentació. Així, el partit corresponent a la jornada 11 davant el Sabadell va ser l'últim que juga el suec.

Pel que fa la vinculació del jugador amb el club santcugatenc, Joel Bravo explica la importància del SantCu en la formació de Vural.

Joel Bravo

El seu pare ens va dir que considerava Sant Cugat com el primer club formador de l'Isak. El fet de competir a Preferent li ha obert les possibilitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'aleví A del Sant Cugat FC competirà ara sense aquest prometedor jugador suec, i intentarà corroborar una temporada que l'està situant com un dels millors equips de la seva edat del futbol català.