El Sant Cugat FC més solidari posa de relleu els valors del club en una presentació històrica

El club vermell-i-negre arriba a la xifra rècord de jugadors i jugadores i anuncia la col·laboració amb més projectes solidaris

Futbol

Publicat el 13/oct/18 per Pau Vázquez

Formació, solidaritat i, sobretot, futbol. El Sant Cugat FC ha celebrat aquest divendres una presentació multitudinària que ha reunit un miler de persones a la ZEM Jaume Tubau i que ha posat el focus en els principals valors del club. Gairebé 700 jugadors i jugadores, rècord de l'entitat, han desfilat pel camp de l'equipament en un acte musical i lluminós que ha posat de relleu la importància que té el SantCu a la ciutat i a Catalunya: és el 14è millor club de futbol del país. Com en les darreres edicions, la presentació també ha tingut un caire solidari amb la col·laboració amb l'ONG Esport Solidari Internacional, el projecte de la Fundació Asdent i la Fundació Vicente Ferrer. Enguany, la festa també ha servit per presentar un nou projecte del club: la SantCu Academy. Es tracta d'una iniciativa única a Catalunya on els jugadors practicaran la llengua anglesa durant la seva formació esportiva.

L'acte ha donat el tret de sortida a les vuit del vespre amb la presentació dels 47 equips configurats per 690 jugadors, unes xifres a les quals mai havia arribat el club santcugatenc. En aquest sentit, el president del SantCu, Llorenç Santasusagna, ha afirmat en paraules a Cugat.cat que 'aquest club ja no pot créixer més, ha arribat al seu topall', principalment per la creació de la SantCu Academy, conformada per quatre conjunts amb 48 jugadors que han d'entrenar a les instal·lacions de l'escola Thau.

Més enllà de la festa esportiva, la presentació d'enguany del Sant Cugat FC també ha tingut el seu caire solidari. Santasusagna ha anunciat la col·laboració del club amb la Fundació Asdent, que vol combatre la malaltia minoritària de Dent, que afecta els ronyons i pot manifestar els símptomes ja durant la infantesa. El president també ha confirmat que el club seguirà un any més organitzant el Campus Sant Cugat a l'Índia i col·laborant amb l'ONG Esport Solidari Internacional, que recull material esportiu per entregar-lo als més vulnerables.

La presentació ha finalitzat amb els habituals parlaments de les personalitats. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha destacat la vessant solidària d'un club 'amb més de cent anys història' que treballa 'per millorar el benestar de moltes persones'. Fortuny també ha explicat que volen que 'ja al mes de febrer els nous vestidors puguin ser una realitat'.

La Federació Catalana de Futbol també ha estat present amb la representació d'un dels seus directius, Francesc Folguera, que ha destacat a Cugat.cat 'la feina de desenvolupament del futbol base que li ha permès anar creixent fins arribar a la posició 14'.

Un dels moments emotius de la nit ha estat l'entrega del Personatge SantCu 2018, que ha rebut Javi Fernández, un dels scoutings del club, per la seva vinculació amb el club.









DECLARACIONS

Llorenç Santasusagna

Aquest club té molt clar que hi ha la vessant esportiva i la vessant social, on destaca la solidaritat del club. Sempre estem buscant aquells persones i entitats que necessiten ajuda per aportar el nostre granet de sorra.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Carmela Fortuny

És una entitat amb més de 100 anys. Els felicitem per la seva mirada solidària. Des del futbol i la família del SantCu es treballa per millorar el benestar de moltes persones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Francesc Folguera

Estan fent una feina molt important de desenvolupament del futbol base. Han arribat a ser del primers clubs de Catalunya. Amb la feina que fan amb el gran nombre de gent del club, de la quantitat surt la qualitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio