Jacobo Fernández, campió de la Kings League de Piqué amb El Barrio FC

A la final de l'Spotify Camp Nou es va enfrontar als també santcugatencs Xavi Morales i Marc Galvany, jugadors d'Aniquiladores


  • Comparteix:

El Barrio FC es proclama campió de la primera edició de la Kings League / Foto: cedida

El Barrio FC es proclama campió de la primera edició de la Kings League / Foto: cedida

El jugador del Valldoreix FC Jacobo Fernández s'ha emportat el duel santcugatenc a la final de la Kings League. El seu equip, El Barrio FC, ha guanyat (3-0) l'Aniquiladores FC, on juguen Xavi Morales i Marc Galvany, també de Sant Cugat. L'Spotify Camp Nou, ple a vessar amb 92.000 espectadors, ha acollit aquest diumenge jugadors que militen majoritàriament a primera, segona o tercera catalana. El Barrio FC, amb Fernández jugant de titular, es converteix així en el primer campió d'aquesta nova competició creada per Gerard Piqué que barreja esport i espectacle. A les semifinals, El Barrio FC va superar (4-3) el Saiyans FC; Aniquiladores va guanyar el duel a penals (2-2) contra Los Troncos.

Entre els 12 equips que conformen la lliga presidida per creadors de contingut i exfutbolistes, van arribar a la fase final tres jugadors vinculats amb Sant Cugat. Jacobo Fernández, del Valldoreix FC; Xavi Morales, porter del Mira-sol Baco; i Marc Galvany, de la FE Grama, que va anotar dos gols als quarts de final davant Porcinos FC; van deixar el segell santcugatenc sobre la gespa del Camp Nou.

Des de l'arribada dels jugadors i presidents dels quatre finalistes al camp, la presència dels aficionats va enlluernar l'inici de la jornada. El porter d'Aniquiladores FC, Xavi Morales, ha destacat en declaracions a Cugat Mèdia l'ambient festiu que es respirava. "Semblava que ens trobàvem en unes semifinals de Champions League", ha explicat.

De marcar gols amb el Valldoreix FC a ser titular al camp del Barça

El davanter santcugatenc, Jacobo Fernández, encara no ha pogut pair el que va viure sobre la gespa del Spotify Camp Nou. "Cada acció, cada jugada, els gols, les aturades, tot ho cridaven 92.000 persones, és indescriptible", ha explicat Fernández.

El seu equip, El Barrio, va acabar la fase regular en vuitena classificació, això va propiciar que fos "el guió perfecte", com ha explicat el jugador. "Després de superar a Ultimate Móstoles a quarts, de patir amb el penal fallat per l'Adri Contreras - president d'El Barrio - la final va ser força còmode a pesar de la pressió que hi havia", ha confessat Jacobo Fernàndez, qui ha anotat 6 gols i ha fet 4 assistències al llarg de la competició.

Després d'aixecar el títol de guanyadors en la primera edició de la Kings League, va arribar el moment de les celebracions. "Poder celebrar la victòria amb la família i companys ha estat molt especial", ha dit el santcugatenc.
Els jugadors del Barrio FC aixecant el trofeu de campions

Els jugadors del Barrio FC aixecant el trofeu de campions / Foto: Kings League Infojobs


Tot i això, el jugador del Valldoreix FC, també ha reflexionat sobre com ha estat el procés d'aquesta competició fins arribar a omplir l'estadi del FC Barcelona. Jacobo ha explicat com al principi no sabien ven bé fins a on arribaria la Kings League, però que ara són conscients de l'impacte que té. "Hem rebut molt de suport a les xarxes socials, i inclús ens reconeixen pel carrer", ha afegit Fernández.

De defensar la porteria del Mira-sol Baco a trepitjar la gespa del Spotify Camp Nou

Tot i caure a la final, Morales guardarà per al rècord l'experiència viscuda a l'Spotify Camp Nou. "Encara no sóc conscient del que vaig viure i si m'he de quedar amb un moment, serien els penals contra Los Troncos a les semifinals", ha afegit. Morales ha explicat com en el moment de la tanda de penals, el públic va xiular a l'equip presidit pel mexicà Juan Guarnizo. Tot i tenir els espectadors en contra, els jugadors d'Aniquiladores FC es van sobreposar i van accedir a la final.

L'arribada de la Kings League i que els equips es nodrissin, principalment, de jugadors de categories regionals de Catalunya va provocar un maldecap per a molts clubs modestos del país. Tot i això, Morales ha explicat que el seu club, el Mira-sol Baco, no li ha creat "cap problema i ha entès que també jugués aquesta competició". El santcugatenc ha pogut compaginar els seus dos equips i al llarg de la fase regular i final de la lliga de Piqué, només s'ha perdut un partit amb l'equip del Mira-sol.

Els jugadors d'Aniquiladores FC a l'Spotify Camp Nou

Els jugadors d'Aniquiladores FC a l'Spotify Camp Nou / Foto: cedida

El primer 'split' de la Kings League abaixa el teló després de trencar rècords d'audiència i superar les expectatives creades. Ara, la competició presidida per l'exfutbolista del Barça estarà un mes aturada abans de veure el retorn dels sis jugadors santcugatencs que formen part d'algun dels clubs i de l'inici de la Queen's League. Aquesta competició replicarà sistema competitiu i clubs, però amb plantilles formades per dones que hauran de ser escollides en el 'draft' del 16 d'abril.




Jacobo Fernández

Tot ha anat de menys a més. Quan vam començar no sabíem a on ens portaria això, no creiem que tingués tant impacte

Xavi Morales

Som nois de primera, segona i tercera catalana i hem omplert el Camp nou, està clar que també és gràcies als creadors de contingut, i semblava que era una nit de Champions League



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.