Els clubs de futbol santcugatenc, obligats a regularitzar els seus treballadors

Els clubs santcugatencs hauran de donar d'alta a la Seguretat Social a tots els seus treballadors

Futbol

Publicat el 25/jun/13 per Jordi Foix

Sant Cugat Esport, Mira-sol, Penya Blaugrana i Olímpyc Floresta s'hauran d'adaptar a la nova normativa de l'Inspecció de Treball que els obliga a donar d'alta a la Seguretat Social a tots els treballadors del club de cara a la propera temporada. El Junior, que ja té regularitzada la situació, i el Futbol Sala Sant Cugat, on els seus entrenadors no són remunerats, no es veuran afectats per la normativa.

La Secretaria General de l'Esport, les federacions de Futbol i Natació i la UFEC han instat a tots els clubs que donin d'alta a la Seguretat Social tots els seus treballadors. S'entén com a treballadors tots aquells entrenadors, futbolistes que reben una remuneració, preparadors físics, monitors, personal administratiu o recepcionistes. Aquesta normativa provoca una major despesa per part dels clubs. Per tant, ara s'obre un període de regularització voluntària fins el 30 de setembre en què els clubs hauran de notificar al Consell Català de l'Esport les altes dels treballadors a la Seguretat Social. Durant aquest període la Inspecció de Treball i Seguretat Social no farà cap inspecció.

Qui no es veurà afectat per aquest canvi és el Junior FC, que ja fa temps que té els seus treballadors donats d'alta a la Seguretat Social. En canvi, com afirmen el president del Sant Cugat Esport, Llorenç Santasusagna, el vicepresident la Penya Blaugrana Sant Cugat, Joan Carles Galofré, i el president de l'Olímpyc Floresta, Àngel Ruiz, aquestes entitats s'hauran d'adaptar a la nova normativa.

Llorenç Santasusagna / Joan Carles Galofré / Àngel

Si hem de normalitzar la siutació ho farem / Farem el que correspongui per adaptar-nos a la llei / Hem de complir les normes, però mirarem de quina forma perquè sigui viable

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En la mateixa situació que aquests club també es troba el Mira-sol Baco. En canvi, el Futbol Sala Sant Cugat, com assegura el seu president, Jordi Palau, es gestiona únicament i exclusivament a través del voluntariat, és a dir, sense remunerar cap membre del club.

Jordi Palau

Haurem de mirar-ho però no ens veiem afectats. Som molt humils on tot és de forma voluntària.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i això, clubs i federacions estan mantenint una sèrie de reunions per acabar de decidir, de forma mútua, quina és la millor opció per a tothom.