Vuit altes i nou baixes fan del SantCu 2013-14 un equip nou

Vallcorba, un dels jugadors que deixa la disciplina santcugatenca

Futbol

Publicat el 28/jun/13 per Dani Aguilà

El Sant Cugat Esport incorpora sis jugadors i puja dos juvenils per al curs que ve i confirma la baixa de nou dels futbolistes d'aquesta temporada, segons ha pogut saber Cugat.cat. Xavi Mayol, Marcelo Villegas i Marc Pérez arriben per reforçar l'atac, Ismael Porcel i Òscar Medina treballaran al mig del camp i Quim Ruiz aterra del Mollet per completar la defensa santcugatenca, mentre que Tomas Durban i Simon Basanta pugen del juvenil. A les baixes ja conegudes de Burgos, Egaña i Buenache s'hi sumen les de Toni Pou, Djailson, Christian, Corbi, Vallcorba i Jonathan Garcia.

Camilo Speranza comença a perfilar la plantilla que ha de competir la temporada que ve a Segona Catalana. Segons ha dit el tècnic, el fet que l'equip hagi baixat de categoria, motius econòmics i la sensació d'alguns jugadors d'haver acabat una etapa són les raons per les quals fins a nou jugadors han decidit deixar l'entitat vermell-i-negra. Així doncs, jugadors insígnia a les darreres temporades com el davanter centre Djailson marxen del SantCu, deixant un espai que Speranza ha decidit omplir amb joventut i talent ofensiu. De sis fitxatges de fora del club tres actuen com a 'home gol'. Del Palau de Plegamans arriba la incorporació amb més veterania, el davanter centre Marcelo Villegas, mentre que del Sant Joan Atlètic del Montcada aterra el també golejador Marc Pérez. El tercer atacant que ha incorporat l'entitat que presideix Llorenç Santasusagna és Xavi Mayol, futbolista santcugatenc que prové del juvenil del Rubí i que aquesta temporada ha debutat amb el primer equip del club rubinenc a Tercera Divisió, on ha marcat un gol en els dos partits que ha jugat. Mayol reconeix que li caldrà treballar per guanyar-se minuts, però confia en les seves possibilitats.

Xavi Mayol

És un dels punts que em va agradar, no em va prometre minuts però si justícia. Crec que si faig bé les coses puc tenir minuts perquè sóc un jugador que treballo al màxim.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Com a jugador de banda per servir pilotes a aquests rematadors puja Tomas Durban, del juvenil vermell-i-negre. Pel que fa el mig del camp Speranza torna a confiar amb la joventut, amb l'arribada d'Òscar Medina del juvenil del Jàbac de Terrassa. Un altre home que aportarà creació al Sant Cugat Esport 2013-14 serà Ismael Porcel, que com Xavi Mayol prové del Rubí, en el seu cas del primer equip. Pel que fa la defensa dos nous centrals provaran de guanyar-se un lloc a l'onze. El jove Simon Basanta, que acompanya Durban en l'ascens del juvenil a l'amateur del SantCu, i Quim Ruiz, que prové del Mollet de Primera Catalana. L'entrenador Camilo Speranza entén aquests canvis tenint en compte la situació amb la qual s'ha trobat.

Camilo Speranza

És normal que d'una temporada a una altra hi hagi gent que marxi i altra que se'n vagi, sobretot amb el context en què es perd la categoria.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Al capítol de renovacions també hi ha novetats, i és que Speranza ha anunciat a Cugat.cat que Serrat, Jota, Rius, Juanito Sánchez i Marc Bonamich ja han renovat per la temporada que ve, el que serà el fil de continuïtat entre dues temporades que, de moment, es perfilen molt diferents. El capità, Joan Gómez, està en negociacions amb el club.