Inauguració ple de llums i emocions i derrota d'Espanya per donar inici a la ICUP

La ICUP ha donat el tret de sortida amb una festa plena de colors

Futbol

Publicat el 27/jul/13 per Dani Aguilà

La cerimònia d'inauguració de la Copa Intercontinental de futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral omple d'emocions, espectacle i esportivitat la ZEM Jaume Tubau. Les 16 seleccions han desfilat davant una afició bolcada amb la primera jornada del torneig, que ha sevit per obrir la competició amb derrota d'Espanya davant Canadà (1-6). A l'acte hi ha assistit una àmplia representació de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcaldessa, Mercè Conesa, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Carles Muñoz, i el president del Comitè de Futbol 7 de la Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association, Tom Langen.

Sant Cugat ha respost a la crida per a l'esport adaptat. La ZEM Jaume Tubau ha presenciat una cerimònia que ha unit tradició santcugatenca, futbol i valors. La cita s'ha iniciat amb una exhibició de bastoners, gegants i capgrossos, que ha precedit els parlaments de les autoritats. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha coincidit amb Langen, Esteve i Muñoz a agrair tothom qui ha fet possible la disputa del campionat, i ha volgut oferir l'hospitalitat de Sant Cugat als jugadors i tècnics estrangers.



Mercè Conesa

És una oportunitat per veure la tasca que s'està fent amb esport amb persones amb discapacitat, que poden fer un gran esforç.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La mascota del torneig, Cuga, ha animat una afició que després ha donat suport a les 16 seleccions, que han desfilat per la gespa de la ZEM Jaume Tubau. Un dels moments més emotius ha arribat amb la hissada de la bandera, que han portat tres voluntaris de l'organització. Tres representants de jugadors, entre ells el català Noé Adell, han fet el jurament en favor al joc net i a l'esportivitat. Tot plegat, tal com afirma el president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Carles Muñoz, ha fet de la cerimònia un èxit segons els organitzadors.

Carles Muñoz

Les graderies plenes, de moment tot va segons el previst. Hem passat molts nervis, vull que comenci la competició normal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Després dels actes festius ha arribat el primer moment de la competició, el partit que ha obert el campionat, entre Espanya i Canadà. L'equip canadenc s'ha mostrat molt superior a l'espanyol, i malgrat que Derek Whitson ha fet un gol en pròpia porta i ha avançat Espanya, l'efectivitat de Matt Brown, que ha marcat fins a quatre gols, han acabat donant un triomf contundent a Canadà.

La jornada inaugural ha conclòs amb un espectacle audiovisual, de música i ball a càrrec de l'Esbart Sant Cugat i la coral La Lira.