Futbol i bons hàbits, units pel 1r Torneig Nocturn Mixt de futbol 7

El torneig ha estat presentat a l'Ajuntament / Font: Localpress

Futbol

Publicat el 3/abr/14 per Dani Aguilà

El 1r Torneig Nocturn Mixt de futbol 7 espera apropar prop de 180 joves als bons hàbits a través de l'esport. L'activitat, organitzada per la Penya Blaugrana Sant Cugat i Teampartners, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Creu Roja, es durà a terme el 26 d'abril a Can Magí. La proposta ha estat presentada aquest dijous a l'ajuntament.

Sant Cugat segueix fent esforços per fer de l'esport una eina educativa i social. L'última iniciativa vol combatre els mals hàbits dels joves i per fer-ho la Penya Blaugrana Sant Cugat i Teampartners organitzen a la ZEM de Can Magí un torneig que es disputarà de les nou del vespre del 26 d'abril fins les tres de la matinada de l'endemà.

Amb un objectiu integrador i pedagògic, el torneig vol reunir 16 equips d'entre nou i 12 jugadors que ha de comptar amb, com a mínim, tres noies per conjunt. L'activitat, que serà per a nois i noies d'entre 12 i 18 anys, està adreçada als alumnes de tots els instituts i centres escolars de Sant Cugat, així com casals, centres cívics per a joves i entitats esportives i culturals. El vicepresident de la Penya Blaugrana, Joan Carles Galofré, ressalta els valors de l'activitat.

Joan Carles Galofré

La Penya Blaugrana SC organitza l'activitat amb l'objectiu d'informar els joves dels perills que comporta la beguda de begudes alcohòliques a l'adolescència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La competició es farà en dos torns. El primer serà de nou del vespre a dotze de la nit, amb alumnes de 1r a 3r d'ESO, mentre que el segon torn anirà destinat als participants que es trobin entre 4t d'ESO i 2n de Batxillerat. En tots dos torns es faran dos grups de tres equips, i els dos primers passaran a semifinals. El regidor d'Esports, Xavier Tizón, remarca el foment de l'esport femení en aquest torneig.

Xavier Tizon

Ens trobem amb la dificultat que les noies abandonen l'esport més aviat que els nois. Que aquest torneig sigui mixt marca més la seva rellevància.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Cada equip jugarà un mínim de tres partits de 20 minuts cadascun, i durant l'acte la ZEM de Can Magí posarà en funcionament tots els seus serveis. Mentre es disputin els partits, la Creu Roja organitzarà tallers per reforçar la igualtat, fomentar les begudes saludabes i la bona alimentació. Segons el regidor de Joventut, Raül Grangé, aquests tallers seran un valor afegit.

Raül Grangé

És el valor afegit que li volem donar tots plegats, fer esport convivencial i fer aquests tallers per anar una mica més enllà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les inscripcions es podran formalitzar a partir d'aquest divendres a les oficines de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), amb un preu de 30 euros per equip.

A l'acte de presentació també hi ha hagut representació del FC Barcelona de la mà del directiu Josep Castellà. Raül Grangé ha recordat la feina que fa tant la Penya Blaugrana com, per extensió, el Barça amb els valors en els més joves. El responsable de Teampartners, Xavier Requeno, també ha estat present a l'acte.