Cristina Guinea i l'Alster germànic preparen l'inici de la segona volta a la Lliga Alemanya

Cristina Guinea, a la dreta / Font: Fih.ch

Hoquei

Publicat el 23/feb/17 per Dani Aguilà

La jugadora santcugatenca d'hoquei herba Cristina Guinea prepara durant aquestes setmanes el retorn a la competició de la Lliga Alemanya amb l'equip en què milita des de l'estiu, l'Alster d'Hamburg. En declaracions a Cugat.cat, Guinea ressalta el dur nivell de la competició alemanya, tot i que es mostra satisfeta amb el rendiment i l'acollida que li ha proporcionat l'equip, que és quart a la lliga. Tot i això, la de Sant Cugat no descarta tornar a terres catalanes al final de temporada.

Després de la seva participació als Jocs de Rio, Cristina Guinea va fer les maletes i va acceptar la proposta del prestigiós Alster, un dels conjunts més potents del prestigiós hoquei herba alemany. La jugadora formada al Junior va assegurar que volia viure una experiència a l'estranger després de finalitzar els seus estudis i, de moment, Guinea està satisfeta amb la seva estada a Hamburg. La Lliga Alemanya, segons la santcugatenca, és molt exigent, tant a nivell físic com a nivell de format, amb els partits concentrats en poques setmanes.

La primera volta es va disputar entre el setembre i l'octubre, amb dos partits per cap de setmana, una càrrega física que, com assegura Guinea, li ha suposat un gran esforç. No obstant això, la santcugatenca diu que ho prefereix així.

Cristina Guinea

No estava acostumada, però al final m'agrada més així. Tens més temps per preparar-te i més temps lliure després.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pel que fa a l'idioma, la jugadora va arribar a un acord amb el club que aprendria alemany, una llengua que intenta millorar amb quatre hores diàries de classe als matins. En aquest sentit, assegura que des del club han fet tot el possible perquè la integració sigui el més agradable i fluïda possible, tant pel que fa al tracte com a les facilitats. Malgrat això, reconeix que si no troba un destí professional que li satisfaci, l'opció que és més plausible a hores d'ara és tornar a Catalunya una vegada acabi la temporada.

Cristina Guinea

Ara per ara, la meva idea és acabar l'any aquí i tornar a Barcelona, però mai no se sap. Si acabem guanyant la lliga i anem a Europa, potser m'ho replantejo.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A nivell de la seva relació amb Sant Cugat i el Junior, Guinea apunta que manté el contacte amb les excompanyes i que, de fet, durant la setmana de la Copa de la Reina, que acull la ciutat, estarà duent a terme una estada amb l'Alster a Barcelona i podrà presenciar en primera persona el possible èxit històric del club on s'ha format.

La primera jornada de la segona volta per a Guinea i l'Alster serà el primer cap de setmana d'abril, quan es veurà les cares amb el Mulheim, el sisè.