El Junior femení es queda a les portes de la final de l'EHL

Les santcugatenques cauen (2-0) amb el Mannheimer alemany i disputaran aquest dilluns la final de consolació

Les santcugatenques cauen a les semifinals / Foto: Jordi Gestí

El primer equip femení del Junior ha caigut a les semifinals de l'EHL, màxima competició continental, després de perdre (0-2) amb el Mannheimer HC, actual campió de la lliga d'Alemanya, en l'eliminatòria disputada aquest dissabte a Amsterdam. Les de Guille Carnicer encara tenen opció de tornar a Sant Cugat amb un metall al coll, i és que les santcugatenques jugaran aquest dilluns la final de consolació davant el perdedor de l'altre semifinal, AH&BC Amsterdam o el SCHC neerlandès. Les santcugatenques buscaran tornar amb una medalla de bronze i ser el tercer millor equip d'Europa, fita que ja van aconseguir a la temporada 2021.

La primera de les semifinals de l'EHL, entre santcugatenques i alemanyes, ha començat molt igualada i amb alternances en el domini del joc. Tot i això, les rivals, que venien de vèncer a quarts al Club de Campo madrileny, han disposat de les primeres ocasions de gol del partit. La defensa santcugatenca ha aconseguit refusar aquests primers atacs del Mannheimer HC, un èxit defensiu que ha fet capgirar la dinàmica dels primers minuts i ha permès que les de Guille Carnicer s'aproximessin a l'àrea rival. Amb això, en el darrer minut, el Junior ha tingut la possibilitat d'avançar-se amb dos penals córners consecutius, però, l'atac blau-i-negre no ha pogut transformar.

El segon període ha continuat amb el mateix guió dels darrers minuts del primer quart. Les jugadores del Junior, amb un domini clar en la possessió, han disposat de dos nous penals córners, però que la defensa germànica ha refusat amb contundència. En aquest moment, el Mannheimer HC s'ha refet i ha tornat a aproximar-se a la porteria de Jana Martínez qui s'ha erigit en un mur blau-i-negre i ha refusat diverses ocasions de gol de les rivals. El partit ha marxat als vestidors amb empat sense gols (0-0) després de viure sobre el camp d'Amsterdam un duel amb moltes alternatives, però on cap dels dos equips ha obert el marcador de les semifinals.

A la represa, el Mannheimer HC ha agafat les regnes del partit. El bon joc de les campiones d'Alemanya ha provocat que en el minut 6 del tercer període arribés el primer gol del partit. En una recuperació en camp contrari, l'argentina Florencia Habif ha superat a la defensa santcugatenca i ha batut a una Jana Martínez que no ha pogut fer res per frenar el gol de les alemanyes.

Amb l'avantatge mínim (0-1) del conjunt alemany ha començat l'últim període. Darrera oportunitat per a les de Guille Carnicer d'igualar les semifinals i optar a disputar la final de la màxima competició continental. Malgrat això, el Mannheimer HC ha mantingut la superioritat en el joc i quan faltaven cinc minuts per la fi del partit, Pauline Heinz ha situat el (0-2) en el marcador. Tot i la diferència de dos gols, les santcugatenques s'han fet a l'atac buscant una remuntada en els últims minuts de joc. Les blau-i-negres han arribat a disposar fins a dos penals córners més, però que no han aconseguit transformar. Final del partit (0-2) i les santcugatenques cauen a les semifinals de l'EHL.