El PHC Sant Cugat té una remota opció matemàtica d'ascens aquesta jornada

Xavi Serrallonga, jugadora del PHC Sant Cugat

Hoquei

Publicat el 26/abr/18 per Dani Aguilà

El Patí Hoquei Club Sant Cugat té la primera opció matemàtica d'ascens a l'Ok Lliga aquest cap de setmana, tot i que es tracta d'una possibilitat remota. Els santcugatencs accediran a la màxima categoria estatal si guanyen i es dona la següent combinació: que el partit entre el Taradell i el Mataró acabi en empat i que això es completi amb una d'aquestes dues opcions, una derrota o un empat de l'Alcobendas o del Manlleu. Això sí, es tracta d'una opció utòpica pels rivals de tots dos.

Resten quatre jornades per al final de la competició a Primera Estatal, i el PHC Sant Cugat ho té tot de cara per, després de dos anys de cruels desenllaços quedant-se amb la mel de l'ascens als llavis, acabar pujant a la millor lliga del món. A hores d'ara és líder i té un marge de vuit punts respecte el quart, el Taradell. Així, els tres passos que s'han de complir en aquesta jornada 23 de competició perquè el Patí Hoquei pugi són, tot i que molt remots, els següents:

Victòria del PHC Sant Cugat davant el Vilafranca

Qualsevol combinació no funcionarà si el Patí Hoquei Club Sant Cugat no fa la feina i no supera el Club Patí Vilafranca. Serà el darrer dels enfrontaments que afecten a la carambola, a dos quarts de nou, de manera que quan comenci el partit el conjunt de Vadillo ja sabrà si el triomf els duu o no a l'Ok Lliga. Els penedesencs són vuitens i a la primera volta van empatar a casa davant els vermell-i-negres.

Empat entre el CP Taradell i el CH Mataró

El Taradell és quart amb 36 punts, mentre que el Mataró és cinquè amb 35. Per tant, si tots dos sumessin un punt i el Patí Hoquei Club Sant Cugat vencés, se situarien a 10 i 11 punts respectivament dels santcugatencs, una distància inabastable tenint en compte que restarien nou punts en joc. Aquest partit es juga a les sis de la tarda.

Que el Manlleu no guanyi davant el Jolaseta o que l'Alcobendas no guanyi davant el Rivas

En aquest punt és on les possibilitats es redueixen de valent. L'ascens només serà possible si es donen una d'aquestes dues ensopegades, o, evidentment, totes dues. Ara bé, cap de les dues es preveu probable. El primer partit serà a les sis entre el Jolaseta i el Manlleu. Els manlleuencs són sisens i els bascos últims amb només sis punts i 118 gols encaixats. Per tant, seria quasi bé un miracle que no cedissin davant els d'Osona.

Si aquest cas no es dona, el Patí Hoquei encara podrà esperar una punxada de l'Alcobendas a les set, tot i que juga a casa i ho fa davant l'altre descendit més enllà del Jolaseta, el Rivas Las Lagunas. Amb només 10 punts, és també molt poc probable que l'Alcobendas no sumi els tres punts.