L'exdavantera del Junior Eli Maragall rememora l'or de Barcelona '92

La selecció femenina d'hoquei herba al podi amb la medalla d'or / Font: COOB '92, AMAT

Hoquei

Publicat el 25/jul/12 per Sara Gutierrez

Amb motiu de la commemoració dels 20 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, l'exjugadora del Junior Elisabeth Maragall recorda per Cugat.cat com va viure aquest gran esdeveniment. La medallista olímpica segueix tenint present el gol decisiu que va marcar en temps afegit i que va donar l'or a la selecció femenina d'hoquei herba.


MIRA-HO A CUGAT TV

Elisabeth Maragall és una de les quatre exjugadores del Junior que van participar als Jocs Olímpics de Barcelona amb la selecció femenina d'hoquei herba. Cèlia Corres, Ana Maiques, Núria Olivé i Maragall són les representants del club santcugatenc que es van fer amb la medalla d'or en aquesta competició. En una final molt ajustada entre la selecció espanyola i l'alemanya, Maragall va marcar el gol decisiu en temps afegit en una jugada assajada amb Maria Carmen Barea que donava la victòria (2-1) al conjunt de José Manuel Brasa.

Eli Maragall

Era una jugada assajada que portàvem entrenant durant molt de temps. La Maria Carmen Barea tirava una pilota a l'àrea i les dues davanteres ens tiràvem a terra per poder punxar la bola.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La selecció femenina d'hoquei herba ha fet història per haver estat el primer conjunt espanyol femení en aconseguir una medalla d'or en una Olimpíada. Segons afirma Maragall, aquest fet va significar la culminació de la feina que l'equip havia fet en el transcurs de l'any. A més, afegeix que l'or olímpic suposa un abans i un després en el món de l'hoquei herba i en el de l'esport femení en la seva totalitat.

Eli Maragall

Va ser important per l'esport femení i per l'hoquei. Estic molt orgullosa d'haver pogut donar aquesta medalla.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els esportistes van percebre la gran expectació que van originar els Jocs Olímpics a la ciutat de Barcelona i rodalies. La mateixa Elisabeth Maragall afirma que li hauria agradat viure la competició com a espectadora i haver pogut gaudir de les Olimpíades des de la graderia participant de la gran festa que va haver-hi al carrer durant els Jocs.

Eli Maragall

Veia a la gent súper feliç, hi havia alegria i una llum especial a Barcelona. M'hagués agradat viure-ho a la grada perquè van ser preciosos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Terrassa va ser la seu oficial de la competició d'hoquei herba i la ciutat que va viure de primera mà aquesta medalla d'or.