El Rugby Sant Cugat assoleix un meritori empat davant l'Hospitalet

Els blau-i-negres han igualat el partit (20-20), deixant bones sensacions i plantant cara a un rival superior a la classificació

Imatge d'arxiu / Font: Guillem Babistch

Rugbi

Publicat el 22/feb/20 per Bruno Fortea

El primer equip masculí del Rugby Sant Cugat ha empatat (20-20) a casa contra el Rugby Club l'Hospitalet en el partit corresponent a la jornada 19 del grup B de la Divisió d'Honor B. Davant un rival superior a la classificació, els santcugatencs han esgarrapat dos punts d'or que els permeten distanciar-se del descens i situar-se novens amb 26 punts. Però més enllà del resultat, els de Manu Canteli han exhibit molt bones sensacions en un partit molt igualat i ple d'alternatives en el marcador.

El matx ha començat força mogut per l'intercanvi de cops que hi ha hagut entre tots dos conjunts. L'Hospitalet s'ha avançat en el marcador amb un assaig i una transformació que han estat ràpidament contrarrestats pels santcugatencs gràcies a un assaig de Guillem Ros. Després d'uns instants de pausa, els visitants han tornat ha posar terra pel mig al minut 16. L'Hospitalet ha anotat un altre assaig que ha situat el 5-14 a un marcador que no s'ha mogut durant la resta de la primera meitat.

El Sant Cugat ha sortit més despert després del descans, i ha retallat diferències a través d'un assaig de Facundo Romano quan tot just començava el segon temps. L'entrenador blau-i-negre, Manu Canteli, ha mogut fitxa des de la banqueta amb tres canvis consecutius. L'estratègia ha donat els seus fruits. Amb quatre punts per sota en el marcador, l'equip ha posat una marxa més per girar la truita. Un assaig de Xavier Serrano ha situat el 15-14 i ha posat els santcugatencs per davant de l'Hospitalet per primer cop en el partit.

A partir d'aquí, el matx ha guanyat intensitat, i el santcugatenc Eric Abellán ha estat amonestat amb una targeta groga per joc brut. L'Hospitalet encara volia dir-hi la seva per evitar marxar amb les mans buides en la visita al camp del Sant Cugat, un equip al que dobla en número de punts a la classificació. I dos xuts de càstig concedits en menys de cinc minuts han permès als hospitalencs tornar a agafar un avantatge de cinc punts.

Amb el Sant Cugat contra les cordes, els homes de Manu Canteli han tornat a oferir la seva millor versió. Els blau-i-negres s'han llançat a l'atac i, quan faltaven 10 minuts per acabar el partit, un assaig d'Albert Canós ha situat l'empat a 20. Els santcugatencs han tallat en sec les internades ofensives de l'Hospitalet, i han aconseguit tancar el partit amb un meritori empat que els fa sumar dos punts més a la classificació.

Amb aquest resultat, el Rugby Sant Cugat s'allunya de les places de descens i situa novè amb 26 punts, a l'espera del que faci el València. El proper cap de setmana serà clau per obrir encara més forat respecte els últims llocs de la taula. Els santcugatencs s'enfrontaran al BUC Barcelona, el penúltim de la classificació, en un partit vital per a la salvació.