El Rugby Sant Cugat femení es queda, definitivament, sense jugar el play-off pel títol

El TAD ha acceptat parcialment el recurs presentat per l'Eibar Rugby Taldea

Imatge d'arxiu del Rugby Sant Cugat / Foto: Roger Menes

Rugbi

Publicat el 21/abr/23 per Redacció

El femení del Club de Rugby Sant Cugat no jugarà, definitivament, el play-off al títol de la Divisió d'Honor. Així ha quedat determinat amb la resolució del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), que ha acceptat parcialment el recurs presentat per l'Eibar Rugby Taldea, de manera que ha quedat sense efectes la sanció per la denúncia d'alineació indeguda en el partit contra les santcugatenques. De fet, la Federació Espanyola de Rugbi ja va decidir dimecres, amb el vistiplau del Sevilla, el Salvador, el Majadahona, l'Eibar i el Rugby Sant Cugat, que el club santcugatenc es quedés sense jugar les semifinals pel títol de lliga en espera de la resolució del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD). Així doncs, definitivament serà l'Eibar qui ocuparà aquesta plaça i jugarà davant del Sevilla, primer classificat de la lliga regular.


D'on neix aquest conflicte?

La problemàtica neix en el partit de la jornada 10 disputat el 29 de gener a la Guinardera entre el Rugby Sant Cugat i l'Eibar. El matx finalitza amb triomf (12-27) per a les basques, però el Sant Cugat impugna el partit per alineació indeguda d'una jugadora argentina que té llicència F, de formació i possibilitat d'anar convocada amb la selecció espanyola, i en aquest cas no compleix els requisits per disposar d'aquesta categoria federativa.

El Comitè de Disciplina de la Federació Espanyola de Rugbi determina que aquesta jugadora no hauria de disposar de llicència F, però que no veu mala fe amb l'Eibar i li treu la llicència F a partir del partit que juga davant Sant Cugat. Per tant, l'òrgan disciplinari resol que no hi ha alineació indeguda.

El Rugby Sant Cugat alega la resolució al Comitè d'Apel·lació i aquest òrgan determina que aquesta jugadora mai hauria d'haver tingut llicència F i accepta l'alineació indeguda de les basques. Després d'aquesta resolució, l'Eibar fa un recurs al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) on vol que es quedi sense efecte la sanció, que es tregui la sanció cautelar, que se suspengui la lliga i que es retorni la llicència F a la jugadora.

El TAD respon que no té competències per aturar la lliga ni retornar la llicència F a la jugadora. El que sí determina és que deixa sense efecte la sanció a l'Eibar i per tant s'ha de jugar la competició amb el triomf de l'Eibar davant el Sant Cugat que el permet ser quart i jugar les semifinals.