Donen la sorpresa i s'apropen a la final

Imatge d'arxiu de Júlia Pla amb la selecció espanyola

Rugbi

Publicat el 3/mai/11 per Pedro Miserachs

La selecció estatal femenina de rugbi, amb les santcugatenques Bàrbara i Júlia Pla, superen a França (12-11) en la segona jornada del Campionat d'Europa que s'està disputant a La Corunya. El conjunt estatal ha sabut aguantar la superioritat de la davantera francesa imposant-se per la mínima. El 'quinze del lleó' és líder del grup A i aquest dijous es juga el passi a la gran final en el tercer partit de grup contra Suècia.

Les dues darreres campiones d'Europa s'enfronten aquest dijous a partir de les sis de la tarda al camp de la Universidad de A Coruña. Espanya i Suècia, campiones en el 2010 i 2009 respectivament, busquen un lloc a la final de dissabte, amb moltes opcions per les espanyoles que són líders amb nou punts i menys per les sueques que són terceres amb cinc. Si el conjunt de les santcugatenques Júlia i Bàrbara Pla venç tindria un lloc assegurat a la gran final. Per contra, Suècia hauria de guanyar i esperar una ensopegada de França, que juga contra la dèbil Finlàndia.

El conjunt estatal porta dues victòries en els dos enfrontaments que ha disputat en el torneig. Després d'apallissar Finlàndia a la primera jornada (119-0), a la segona ha sabut patir per guanyar per la mínima (12-11) a una potent França, sobretot a la davantera. Les franceses, que acumulen cinc campionats d'Europa, han dominat el marcador en tot moment ,però sense donar el cop definitiu. Un fet que ha aprofitat el conjunt de les santcugatenques Júlia i Bàrbara Pla per donar la volta a falta de deu minuts i posar-se un per sobre. Tot i el mínim avantatge, el conjunt estatal ha sabut gestionar el marcador i s'ha endut una victòria que l'apropa a la gran final.

En el grup B, Anglaterra, que comanda la classificació amb nou punts, s'enfronta a Rússia que és tercera amb cinc punts. Itàlia és segona amb sis i s'enfronta a una Holanda que tanca la classificació amb un punt.