El Rugby Sant Cugat és un referent català i estatal pel seu model de joc

El Rugby Sant Cugat continua apostant per un model d'èxit

Rugbi

Publicat el 6/mar/14 per Joan Garcia

El Club Rugby Sant Cugat s'ha convertit en un referent català i estatal després de sumar diferents èxits amb el planter. Els secrets d'aquest model es basen en unificar l'estil de joc des de la base fins el primer equip i també amb l'arribada del nou director esportiu, Arturo Trenzano. El reportatge aprofundeix en el mètode d'entrenament i de competició del club santcugatenc.


MIRA-HO A CUGAT TV

Fa poques temporades el Club Rugby Sant Cugat era un entre molts altres en la família del rugbi català, encapçalada des de sempre per la UE Santboiana. Pocs anys més tard, el club santcugatenc està en disposició de disputar aquesta hegemonia a l'històrica entitat del Baix Llobregat. Un clar model d'un projecte exitós, la fórmula del qual es construeix a partir de paciència.

El president del Rugby Sant Cugat, Mauri Benito, destaca la feina feta alguns anys amb el planter i que ha estat clau per recollir els èxits a les darreres temporades.

Mauri Benito

Els nens que van començar fa alguns anys són els que ens han portat a l'èxit actual.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El projecte està consolidat amb 7 equips federats, el club que més en té juntament amb la Santboiana, amb dos campions a nivell estatal, el sub 20 i el sub 14, dos bronzes, el sub 8 i el sub 18, i repartint-se els Campionats de Catalunya amb la Santboiana, el sub 16 i sub 20 per als de Sant Boi i el sub 18 per als de Sant Cugat.

El club ha fet èmfasi en la creació d'un estil propi, un segell a través del qual es conegui el joc del CRSC arreu. Per fer-ho, l'arribada d'una nova direcció tècnica fa quatre temporades va ser essencial.

Un treball que té una veu autoritzada, la de Juan Reca, director tècnic de l'anomenada Escola del Vallès. Reca destaca que el fet d'unificar l'estil des de la base fins el planter millora els jugadors.

Juan Reca

Tenim un estil, una marca Sant Cugat amb un fil conductor comú.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Escola del Vallès inclou des dels més petits, els sub 6, fins a sub 14. A partir de sub 16 arriba el que el club anomena la secció de competició, on el treball es fa més exigent, amb lligues federades i més ritme de partits. Un altre dels indicatius de l'impacte del CRSC és la seva incidència tant en les seleccions catalanes com en les seleccions estatals de totes les edats.