El conjunt de microorganismes que habiten l’intestí, conegut com la microbiota intestinal, juga un paper essencial en la salut i en l’estat d’ànim. Segons la nutricionista i membre d’Íntima Salut per la dona, Cristina Garcia, aquests microorganismes tenen tres funcions principals: actuar com a barrera protectora que reforça el sistema immunològic, ajudar a la digestió […]
El Govern obligarà les administracions públiques a fer un 50% de la compra d’aliments a base de productes de proximitat. Això afectarà, per exemple, els menjadors dels centres educatius, les presons i els centres sanitaris. És una de les mesures incloses a l’Estratègia Alimentària 2025-2028 presentada aquest dimecres pel conseller Òscar Ordeig, d’acord amb la […]
Aldi, amb seu central a Sant Cugat, obrirà vuit establiments arreu del territori el desembre. La cadena consolida d’aquesta manera el creixement que s’ha accelerat aquest darrer trimestre amb 20 inauguracions. Així, la companyia alemanya compta amb més de 460 botigues al territori espanyol. Amb més de 7 milions de clients, la cadena de supermercats […]
Tenint en compte que els hàbits alimentaris dels adults s’estableixen a la infància, és important ‘fomentar dietes constructives, en detriment de les restrictives’ en la canalla. Les dietes constructives són aquelles que fomenten construir uns patrons alimentaris saludables, prioritzant els aliments més nutritius sense descartar aquells altres menys nutritius però presents a l’entorn, com els […]
L’embaràs és un període especial per a la dona. Encara ho és més quan es tracta del primer embaràs perquè poden sorgir dubtes i pors davant d’aquesta situació nova. Clara Bujons i Cristina Garcia són membres de l’equip del centre de nutrició i salut femenina Íntima Salut per a la Dona i han donat resposta […]
Sant Cugat compta des del 1996 amb la Xarxa de Consum Solidari, una entitat que treballa per promoure la sobirania alimentària i un sistema de producció i consum alternatiu al model capitalista establert. Àngels Cardona, membre de la xarxa, ha explicat al magazín ‘Faves comptades’ les tres principals línies d’acció de l’organització: la cooperació internacional, […]
La cadena de botigues Ametller Origen obrirà el seu nou establiment a Valldoreix, finalment, aquest divendres 13 de setembre. El nou espai, que inicialment havia d’obrir portes el passat 5 de setembre, està ubicat a la cantonada de passeig d’Olabarria amb el passeig de Rubí. Amb aquest, l’empresa ja disposarà de cinc supermercats a tota […]
El celler i botiga gumert Colmado Quilez marxarà de l’avinguda de Cerdanyola i es traslladarà al carrer de Cerdanya, als baixos de l’edifici on hi ha el concessionari de Mercedes-Benz. El gerent del negoci, Toni Gual, ha explicat a Cugat Mèdia que la decisió arriba per establir-se en un local amb més visibilitat i en […]
La manera com els aliments se subministren als compradors europeus i com aquests els consumeixen representa la part més gran de la seva petjada ecològica, entorn del 30 %. Aquesta és la principal conclusió d’una investigació coordinada per científics especialitzats en sostenibilitat de Global Footprint Network, en col·laboració amb experts en sistemes alimentaris i amb […]
Com ens alimentarem en el futur és motiu de debat freqüent en els darrers anys. El sector de producció d’alternatives a la carn ha experimentat forts creixements de mercat en l’àmbit global, i es considera que s’està consolidant. En aquest escenari, la Unió Europa està impulsant l’anomenada ‘transició proteica’, que proposa racionalitzar el nostre consum […]
Sant Cugat compta amb 204 hectàrees que es poden recuperar per a l’ús agrícola, segons un estudi de la Diputació de Barcelona. D’aquestes, prop de la meitat (47,7%) estan catalogades actualment com a boscos, tot i que fa més de sis dècades eren conreus. La resta, tenen actualment ús per a pastura (41,7%) i per […]
Un estudi recent posa de manifest que l’excessiu consum d’ultraprocessats també afecta la salut mental. S’ha fet al Brasil durant 10 anys amb una mostra de 10.000 adults. El ‘Connectats’ ha preguntat a la catedràtica en nutrició i bromatologia i directora del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona Maria Carmen Vidal Carou per […]

