A la carnisseria Sagarra, entre el brunzit de la nevera i el soroll metàl·lic del ganivet sobre la fusta, s’hi parla de coses tan serioses com el menjar de diumenge. Una clienta entra, mira el taulell i pregunta —com qui confessa una indecisió antiga—: “Quanta carn he de comprar per a sis persones?” L’encarregada, Maria […]
Un dels errors més habituals quan comprem carn és deixar-nos endur per la vista. Una peça lluent o d’un color impecable no sempre és garantia de tendresa. “La clau —explica el Jaume Valero, encarregat de la carnisseria Segarra— és entendre què tenim entre mans i com cal tractar-ho al foc.” No és el mateix un […]
Quants dies podem tenir la carn a la nevera abans no es faci malbé? La podem congelar? I durant quant temps la podem tenir al congelador? Aquestes i altres preguntes ens les responen des de la Carnisseria Sagarra, amb l’objectiu que aprenguem a conservar la carn el màxim temps possible i de la millor manera.
Cada tall té el seu destí i el seu caràcter. “No hi ha una carn millor que una altra, hi ha una carn adequada per a cada plat”. La Maria Valero, encarregada de la Carnisseria Sagarra, ens recorda que tractar bé el producte comença en el moment de la compra. Escollir amb cap i amb […]
Congelem i descongelem correctament la carn? El carnisser Jaume Valero, de la Carnisseria Sagarra, explica que el més important és ‘filmar la carn amb paper film transparent hermèticament, sense deixar ni un sol centímetre exposat al fred’. A més, ha remarcat que tampoc ‘no té cap sentit, deixar al congelador el producte més de tres […]
La Carnisseria Sagarra va néixer al 1960 a partir de la botiga de queviures que Jaume Sagarra i Núria Casulleras havien creat tres anys abans al carrer Major. Des de llavors, tres generacions s’han ocupat de mantenir i fer créixer el negoci, que ara compta amb punts de venda repartits per la ciutat. Jaume Valero […]
Carnisseries Tubau tanca l’establiment del carrer de la Torre, obert des de 1955, aquest dimarts. L’empresa, això sí, manté la botiga al Mercat de Torreblanca, al centre comercial de Mira-sol i al Condis-Life de Coll Favà, segons una comunicació publicada a la revista ‘TOT Sant Cugat’. El comerç, amb més de 70 anys de vida […]
Carnisseries Tubau tancarà l’establiment del carrer de la Torre el 31 de juliol. L’empresa, això sí, manté la botiga al Mercat de Torreblanca, al centre comercial de Mira-sol i al Condis-Life de Coll Favà, segons una comunicació publicada a la revista ‘TOT Sant Cugat’. El comerç, amb més de 70 anys de vida a la […]

