Societat
En el nostre dia a dia sempre anem amb pressa, mirant el mòbil, fent altres coses, i no ens parem a pensar en el que estem menjant, en assaborir-ho. Precisament això és el que vol reivindicar la “neuroconfiteria“, una metodologia creada per la neuropastissera Giuliana Cupini que es basa en els principis de la neurociència […]
L'Entrevista
Com va començar a treballar a la pastisseria Sàbat? Tenia tretze anys. Estudiava als Col·legis Nous -l’actual Joan Maragall-. Un dia el meu pare va entrar a la pastisseria i li va preguntar a la Sra. Sàbat si necessitava algú per treballar-hi els caps de setmana. Vaig entrar d’aprenent els diumenges. En aquella època es […]
Societat
La xocolateria i pastisseria Clorawfila ha estat reconeguda amb la Medalla d’Or dels International Chocolate Awards, de la regió d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica. El reconeixement s’ha atorgat en la categoria de Xocolata negra d’origen amb ingredients alternatius a la seva xocolata Bean to Bar 72% Tuma (Waslala – Nicaragua). Aquesta variant està elaborada amb […]
Societat
Les pastisseries de Sant Cugat estan immerses aquests dies en la temporada més intensa de l’any. L’època de Nadal representa el període de més feina per als pastissers, amb una intensa activitat que s’estén fins a dia de Reis. Aquesta concentració de treball obliga els artesans a ampliar els seus equips i a treballar intensament […]
Societat
La revetlla de Sant Joan és sinònim de petards, però també de coca. Les pastisseries de Sant Cugat ja ho tenen tot a punt per començar a coure sense parar i que tothom pugui tastar una coca recent feta la nit de Sant Joan. La coca de fruita confitada, la de crema i la de […]
Societat
La millor coca de Sant Joan de crema i pinyons es troba a Sant Cugat. Així ho determina el concurs organitzat per l’agència gastronòmica Sr. i Sra. Cake, que ha triat l’elaboració de la pastisseria La Palma, ubicada a la rambla del Celler, com la més bona. El jurat ha tingut en compte el sabor, […]
Societat
Amb la proximitat de Nadal, torna a moltes pastisseries de Sant Cugat un dolç d’origen italià que a poc a poc s’ha convertit en unes postres essencials en els dinars i sopars d’aquesta època festiva. Aquest pastisset de brioix, que es pot omplir de xocolata, fruites confitades o panses, és el panettone, i a la […]
L'Entrevista
Kety Ramos va arribar a Sant Cugat fa 10 anys buscant la tranquil·litat i la seguretat que no tenia a la seva Veneçuela natal. Emprenedora, creativa i treballadora són alguns dels adjectius que la defineixen. L’actual propietària del Petritxol és arquitecta urbanista de professió i assegura que la pastisseria és el seu ‘hobby’. Com ha […]
Podcast
Kety Ramos va arribar a Sant Cugat fa 10 anys buscant la tranquil·litat i la seguretat que no tenia a la seva Veneçuela natal. Emprenedora, creativa i treballadora són alguns dels adjectius que la defineixen. L’actual propietària del Petritxol és arquitecta urbanista de professió i assegura que la pastisseria és el seu “hobby”. Com ha […]
Societat
La pastisseria Sàbat ha retirat una mona de l’aparador titllada de racista pel col·lectiu feminista Hora Bruixa. L’entitat local n’havia difós la imatge a través de les xarxes socials, acompanyada de textos en què lamentava la perpetuació del tòpic que associa xocolata i persones negres. “La figura mostra una dona despullada, només tapada amb un […]
Societat
Ses Majestats estan a punt d’arribar a Sant Cugat i les pastisseries de la ciutat es preparen per a la demanda de tortells, el pastís tradicional que és protagonista en la celebració del Dia de Reis, el 6 de gener. Les pastisseries Sàbat, La Palma, Dolç par Yann Duytsche i Petritxol han compartit les seves […]
Societat
L’arriba dels Reis d’Orient és un dels moments més dolços de l’any. No només per la seva màgia, sinó també per les postres tradicionals d’aquesta festa: el tortell de Reis. D’aquest pastís tradiconal n’hi ha per a tots els gustos, i Cugat Mèdia ha anat a quatre pastisseries de Sant Cugat per veure com encaren […]